programmaprogramma

De Elementen

De Elementen

Het Oude Raadhuis heeft een prachtige tuin. Deze zomer is de tuin onderdeel van kunstproject De Elementen. Kunstenaar Mireille Schermer maakt daar elke maand een nieuwe creatie waarmee ze de verbinding zoekt tussen kunst en natuur. Ook zijn er diverse activiteiten die een bezoek aan De Elementen nog leuker maken, zeker in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling Toekomst in het Oude Raadhuis en de overige locaties van De Elementen.


Tweede element "Vuur" 
Elke maand wordt door Mireille Schermer een element toegevoegd. Ze begon op 18 juni aan haar eerste installatie geïnspireerd op ‘Lucht’. Lucht is nodig om een vuur te ontsteken. Op zondag 18 juli ontstak ze letterlijk het vuur in de tuin van het Oude Raadhuis om haar tweede element 'Vuur' in te wijden. "Aarde' en 'Water' komen er op 12 augustus en11 september bij. 

Mireille werkt graag in en met de natuur. Ze gebruikt gejut en gesprokkeld materiaal en exposeert dit bij voorkeur buiten waar de elementen licht, lucht, regen en zon haar werk transformeren.

Over haar installatie 'Vuur' zegt Mireille: "Vuur verwarmt en verlicht of vernietigt en verzengt. Vuur transformeert en maakt plaats voor iets nieuws. De installatie over het element vuur is geïnspireerd op de vruchtbaarheid van vuur." Mireille Schermer heeft letterlijk geschilderd met vuur op hout, deels getransformeerd tot houtskool en as waaruit nieuw leven lijkt ontsproten, met een knipoog naar de historie van vruchtbaar Aalsmeer met de bomen, planten en fruitteelt.

Het element 'Lucht' heeft Mireille uitgebeeld met haar 'vogeltotems'. Daarover zegt ze: "Lucht zou je kunnen zien als het universum waaruit alles is ontstaan; de ruimte. Maar lucht is ook onze adem. Het element kan zacht en vriendelijk zijn, denkend aan een zachte bries maar net zo goed wild en onstuimig, als een woeste storm. Om Lucht te ‘vangen’ heb ik veren van grote en kleine vogels gebruikt die op mijn pad zijn gewaaid."

Op de planning staan nog workshops waarin Mireille je de kracht van de natuur en de elementen laat ervaren.


Coronamaatregelen

Voor een veilig bezoek aan het Oude Raadhuis is het voorlopig nog nodig een aantal basisregels in acht te nemen:

  • bij klachten: blijf thuis en laat je testen
  • registratie bij binnenkomst
  • houd 1,5 meter afstand van anderen 

Adres en openingstijden Oude Raadhuis en tuin

  • Het Oude Raadhuis (google map)
  • Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • toegang gratis
  • openingstijden: vrijdag t/m zondag 14.00 - 17.00 uur

 VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
18 juni - oktober 2021

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»