programmaprogramma

Pianist Jos van Beest in Bacchus

Pianist Jos van Beest in Bacchus

Trio Jos van Beest (piano) met Erik Schoonderwoerd (bas) en Nanning van der Hoop (drums). 

Jos van Beest (1956) wordt niet alleen gewaardeerd door het jazzpubliek in Nederland, maar geniet ook grote internationale faam. Hij is regelmatig als pianist op uitnodiging te gast in Frankrijk,  Groot-Brittannië, Duitsland en België, maar is vooral zeer populair en veelgevraagd in... Japan!

Sinds 1999 staat Jos van Beest onder contract bij het exclusieve Japanse jazzpiano-label Atelier Sawano en hij geeft dan ook regelmatig uitverkochte concerten in de voornaamste concertzalen door heel Japan.

Het was zijn Jos' oudere broer Arnold, die Jos vanaf zijn zevende levensjaar  wegwijs maakte op de piano. Hij liet Jos kennis maken met jazzmuziek, door hem op jeugdige leeftijd mee te nemen naar jazzconcerten en samen te luisteren naar de langspeelplaten van hun grote helden als Erroll Garner, Art Tatum, George Shearing  en Oscar Peterson. Zo ontwikkelde Jos van Beest zich tot een pianist met een heel eigen plaats in de wereld van de jazz.

De muzikale carrière van Jos van Beest begon serieuze en professionele vormen aan te nemen, door vanaf 1979 tot op heden, met zijn gelijknamige trio de nationale en internationale podia te betreden.

Inmiddels heeft Jos van Beest zijn tiende cd gemaakt die hij in Bacchus komt presenteren.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
13 oktober 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»