programmaprogramma

Janneke Jager

Janneke Jager

Helaas moet de voorstelling worden afgelast, Janneke is plotseling ziek geworden. We wensen haar beterschap en proberen zo snel mogelijk een nieuwe datum te vinden. Kopers van kaartjes krijgen bericht. 


Als cabaretière Janneke Jager op zolder valt over een tas vol oude cassettebandjes, wordt ze teruggeworpen in de tijd. Plots zit ze weer op haar tienerkamer. Direct vallen haar een aantal dingen op. Zo was vroeger echt niet alles altijd beter, gezien haar dramatische muzieksmaak en dito kapsels. Daarnaast pakten dingen toch heel anders uit dan ze in de jaren '80 had gehoopt en vermoed.

Maar is dat wel zo erg? En kun je dingen nog veranderen? In dubio tussen gêne en weemoed maakt ze de balans op. Altijd blijft die ene vraag knagen: Wat als...?.

Er bestaat een kans dat je haar nog niet kent. Daarom een korte samenvatting:
In het jaar dat Elvis Presley overleed en Soldaat van Oranje in de bioscoop te zien was, liet Janneke haar stemgeluid voor het eerst horen. Daar is ze sindsdien niet meer mee gestopt; vanaf het moment dat ze kon praten en lopen tegelijk, zocht ze naar een plek in de spotlights.

Janneke won ooit de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013) en stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015. Ze  breidde haar vlieguren op het podium flink uit in de twee jaar dat ze speelde bij De Cabaretpoel. Ze werd door Guido Weijers geprogrammeerd tijdens zijn Comedy Festival. Janneke volgde de verkorte opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en bespeelt sinds 2011 diverse landelijke podia. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door Duncan Laurence – waardoor het een ‘viral’ hit werd op social media rond het Songfestival (2019).

Maar zeggen deze wapenfeiten inhoudelijk iets over haar? En zo niet, wie is Janneke dan?
Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. 

Met haar avondvullende voorstelling FANTOOMGELUK is Janneke op 19 februari 2022 te zien bij KCA in Cultureel Café Bacchus.  


Belangrijk:
Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs vereist en moet een mondkapje worden gedragen. Het mondkapje mag af als u op uw plaats zit.   


De voorstelling vindt plaats in:

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4 - 1431 SG Aalsmeer
  • tel. 0297-326831 (tijdens openingsuren)
  • entree: € 15; kaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar in de KCA ticketshop.  
  • aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open een half uur voor de voorstelling
  • coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht


Informatie bij : Ans de Kruijf


ARCHIEF

Locatie:
Cultureel Café Bacchus XL

Tijd:
zaterdag 19 februari 2022, 20.00 uur

Toegang € 15 (ALLEEN VIA ONZE TICKETSHOP)

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»