programmaprogramma

Fieke Opdam

Fieke Opdam

Fieke,  33. Is vrouw. Was non. Studeerde in 2020 af aan de Koningstheateracademie te   ’s Hertogenbosch waar zij de hoogst haalbare onderscheiding behaalde voor haar voorstelling Présence.

Ze zingt. Spreekt. Speelt. Onderzoekt. Leeft. Volgt sinds kort balletlessen. En schrijft een boek over haar dynamische levensverhaal.

Op 18-jarige leeftijd haalde ze de krantenkoppen als ‘de jongste non van Nederland’ en wisselde ze haar rode scooter in voor een 8,5 jaar durend leven als Zuster Luca. Een veelbewogen leven bestaande uit het zingen van psalmen, het poetsen van lange vloeren, het werken met weeskinderen in Chicago en hoogbejaarden in St Louis, Missouri. Ook bestudeerde ze de psychologie van de vrouw in Rome.

Het klooster was haar thuis, een plek waar ze met veel liefde en humor op terugkijkt. Tijdens de studie pedagogische wetenschappen, welke ze volgde in Amsterdam, keerde het tij en sloten de dikke kloosterdeuren zich achter haar. Verbaasd over hoe de wereld veranderd was (vroeger had je maar twee soorten pindakaas nu ineens tien) begon ze opnieuw aan een leven buiten de muren. Die weg was pittig maar veranderde in één groot avontuur toen zij kleinkunstgezelschap ‘De Andersons’ ontmoette, en de weg naar het podium ontdekte .De diepe ‘downs’ en de euforische ‘ups’ die haar leven rijk is, maken haar pallet schrijnend veelkleurig en onverwacht humoristisch. Als aanstormend cabaretière heeft ze maar een doel: de wereld met beide handen vastgrijpen, haar flink door elkaar schudden, en alles wat met conventies en taboes te maken heeft vertrappen tot een podium. Haar podium.

Op 19 maart staat Fieke op het podium in Bacchus met haar nieuwste voorstelling non-actief.


De voorstelling vindt plaats in:

  • Cultureel Café Bacchus google map
  • Gerberastraat 4 - 1431 SG Aalsmeer
  • tel. 0297-326831 (tijdens openingsuren)
  • Entreeprijs: € 15, uitsluitend in de voorverkoop via de KCA ticketshop.  


Aanvang voorstelling 20:30 uur, zaal open om 20:00 uur

Informatie bij: Ans de Kruijf


ARCHIEF

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
zaterdag 19 maart 2022, 20:30 uur

Toegang € 15 (ALLEEN VIA ONZE TICKETSHOP)

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»