programmaprogramma

Pieter Verelst

Pieter Verelst

Amai

Met keihard positivisme, knotsgekke sketches en ontroerende bespiegelingen treedt de Vlaamse comedian en acteur Pieter Verelst de wereld tegemoet.

Na het winnen van Cameretten 2016 toerde hij met zijn succesvolle debuutvoorstelling ‘Mijn broer en ik’ (vijf sterren in de Belgische kwaliteitskrant De Standaard) door Nederland en België.
Zijn voorstelling ‘Amai’ zit opnieuw vol met zijn typische humor en muzikale vondsten. Hij zoomt in op zijn generatie, materialisme, liefde, relaties, angst en wandelende takken. Want amai. Het is toch allemaal wat.

Pers: "Groot komisch acteertalent" (Theaterkrant), "Briljant absurdisme … zelden was comedy zo spannend en onvoorspelbaar" (De Standaard), "Veel meer dan grappig … een cabaretvoorstelling die ik niet had willen missen"  (Theaterparadijs).

Pieter Verelst (1990) studeerde in 2014 af aan de Toneelafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2014 speelde hij bij het Groningse Noord Nederlands Toneel 'Oresteia' van de Griekse tragediedichter Aischylos. Met Theatergezelschap Sonnevanck in Enschede speelde hij in datzelfde jaar 'Tijl Uilenspiegel'. En ook dat jaar wint hij met de monoloog 'Mijn broer en ik' zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2015 kreeg hij de cultuurprijs voor jong debuut in zijn thuisbasis Heist-op-den-Berg.

In 2016 won hij met de monoloog ‘Mijn broer en ik’ zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. Op TV speelt hij een hoofdrol in het tweede seizoen van de VTM-reeks 'De Bunker' .
 

ARCHIEF

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
23 november 2019

Toegang € 13

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»