programmaprogramma

Trio Jos van Beest met harmonicaspeler Jan Verwey

Trio Jos van Beest met harmonicaspeler Jan Verwey

Jan Verwey chromatische mondharmonica, Jos van Beest piano, Erik Schoonderwoerd bas, Gijs Dijkhuizen drums

De swingende ‘huispianist’ van de Nieuwe Meer, Jos van Beest, presenteert zondagmiddag weer een unieke jazzmusicus aan het Aalsmeerse publiek.

Mondharmonica en jazz: van de weinigen die het aandurfden om met het bespelen van de harmonica hun vak te maken is Jan Verwey wellicht de enige die er in geslaagd is om op dit karakteristieke instrument een volstrekt eigen geluid te ontwikkelen. Op jazzgebied is hij zeker de enige die, ook in zijn improvisaties, octaven speelt.

De in Vlissingen geboren Jan Verwey is een echte bebopper, die zich als autodidact het ‘jazzvak’ naar eigen inzicht heeft aangeleerd, met gedurfde solo’s en harmonische vondsten.

Hoe bijzonder zijn spel is, bleek ook bij zijn eerste bezoek aan de VS (1990), toen hij, na een concert, meteen de studio werd ingewerkt door producer Bill Goodwin, de slagwerker van altist Phil Woods, om de CD ‘The Dutch Connection’ op te nemen, wat hem in Nederland optredens opleverde op het North Sea Jazz Festival.

In 1991 speelde hij, als enige Europeaan, op het festival ‘Celebration of the Arts’ (USA). Tevens gaf hij een duo-concert met pianist Hod O’Brien, bekende begeleider van Chet Baker, in de beroemde jazzclub ‘the Dearhead Inn’ (USA). In Europa speelde hij recentelijk in Kopenhagen, Frankfurt, Brussel en Hamburg.

Jan Verwey maakte zes albums onder zijn eigen naam, met veelzeggende titels als: ‘The Miles Davis Project’, ‘Jan Verwey Plays Thelonious Monk’ en ‘Jan Verwey Meets Bert van den Brink’. Als sideman is hij te horen op de albums van de zangeressen: Denis Jannah, Carola Vossen, Suzy Dexter en ‘onze eigen’ Colette Wickenhagen.  


Adres: Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer.

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer, Stommeerweg

Tijd:
25 november 2018

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»