programmaprogramma

The fabulous jets featuring Saskia Laroo

The fabulous jets featuring Saskia Laroo

Saskia Laroo trompet, Elvis Sergo hammondorgel, Reinier van Bevervoorde drums

Nederlands meest funky en soulful trompettist Saskia Laroo speelt in Bacchus met Elvis Sergo, de Hammond-organist die met drummer Reinier van Bevervoorde het duo The Fabulous Jets heeft gevormd. Elvis speelt met handen en voeten. Alleen organisten – en drummers – kunnen dat. Geheel authentiek bespeelt Elvis de voetbassen van het orgel, een door Elvis uitgebreid bestudeerde techniek, aansluitend aan het karakter van het hammondorgel, waar de akkoordenpartijen en melodieën naadloos op de bassen aansluiten. Het hammondorgel blijkt ook wonderwel te kunnen functioneren in Braziliaanse en Cubaanse muziek. De liefde voor deze muziek maakt dat Elvis graag gebruik maakt van deze swingende stijlen in zijn composities & arrangementen.

Traditiegetrouw horen daar de jazzklanken uit de jaren ‘60 en ‘70 bij. Maar ook versmeltingen van stijlen als soul en funk met deze onvervalste, maar nog steeds springlevende jazz, garandeert een stampende en ‘groovende’ machine.

Vanavond zijn de mannen te horen in een samenwerking met Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia beweegt zich altijd tussen jazz en groovy sounds – een ‘perfect match’ met The Fabulous Jets!in samenwerking met
 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
11 mei 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»