programmaprogramma

Maartje Meijer

Maartje Meijer

Maartje Meijer composities, piano en zang, Jeffrey Bruinsma viool, Paul Berner contrabas.

Maartje Meijer komt op zaterdag 12 januari 2019 met een bijzonder trio naar Cultureel café Bacchus in Aalsmeer. Daar brengen de muzikanten onder meer liedjes ten gehore van Maartje’s EP ‘Gedichten van de Torenkamer’.

Het multitalent Maartje Meijer heeft optredens in het Concertgebouw en TivoliVredenburg, maar komt nu naar Bacchus met de triobezetting die ook op de Uitmarkt heeft gespeeld. ‘En dat is heel tof,’ zegt zij. ‘Intiem en dichtbij.’

Vijf dagen lang zat Maartje Meijer, zo goed als opgesloten, in het Torenkamertje; een piepklein wit kamertje in VondelCS met uitzicht op het imposante Vondelpark. Haar idee begon klein en simpel, maar werd dankzij een eenvoudige oproep op social media één grote gezamenlijke uitwisseling van gedichten. Iedereen bracht zijn lievelingsgedicht in, zelfs dichtbundels werden door onbekenden thuisgestuurd. Daarna de Torenkamer in met een stapel van ruim 50 gedichten waar een lied van komen moest. Elke dag één lied.

Het resultaat is een betrokken en persoonlijke EP, waarbij de gedichten opgetild worden, al was dat niet eens nodig. De keuze voor de gedichten kwam intuïtief, al sprekend, zingend en voelend in het Torenkamertje. Remco Camperts ‘Lamento’ bijvoorbeeld: ‘langs het lange diepe water, waar achter oeverriet de zon’. En ‘Tuin’ van Rutger Kopland, wat kijkend op de Vondeltuin natuurlijk een inkopper is.

Ze komen dus met zijn drieën naar Bacchus. Maartje neemt twee fantastische musici mee: de jazzviolist Jeffrey Bruinsma (componist en oprichter van de groep het Bruinsma Syndicaat) die sinds 2007 les geeft aan het Conservatorium van Amsterdam en de Amerikaanse bassist Paul Berner die sinds 1991 in Nederland woont en die bekend staat om zijn extreem muzikale, melodieuze en subtiele spel.


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
12 januari 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»