programmaprogramma

Begijn Le Bleu - Speciaal voor u

Begijn Le Bleu - Speciaal voor u

De meeste mensen zullen Begijn le Bleu kennen van het succesvolle comedy programma Foute Vrienden op de Belgische TV, waarvan ook vaak fragmenten te zien waren in de Wereld Draait Door.

Begijn geboren en getogen Waaslander zette zijn eerste stappen in comedyland pas op z’n dertigste. In 2005 gaf hij zijn baan als leraar op en koos voor een professionele carrière als cabaretier. In datzelfde jaar won hij de jury- en publieksprijs van het Cameretten met “De prins op het Witte Paard”. Deze voorstelling was een surrealistische mix van humor, tragiek en poëzie waarin Begijn het karakter Tino Schietekat speelde.

In zijn vierde voorstelling: SPECIAAL VOOR U heeft hij de stem gevonden die hij zocht. Hij vertelt zijn eigen verhaal maar gebruikt daarvoor wel de superieure mimiek en bewegingen van de typetjes die hij in zijn eerste shows presenteerde. Het resultaat is een waarachtige brok stand-up comedy met een ferme knipoog naar het Nederlandse cabaret. (de Standaard).

Een beschaafde jongen, een foute vriend, een onverwacht dansfenomeen: Begijn is een man met vele gezichten die zich kameleongewijs aanpast aan zijn omgeving of de vorm aanneemt van een van typetjes. Zijn spel balanceert op het randje van cabaret en comedy (De Morgen).


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus, Aalsmeer

ARCHIEF

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
21 maart 2015

Toegang € 11

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»