programmaprogramma

Anne-Jan Toonstra

Anne-Jan Toonstra

MURW dendert anderhalf uur door het hoofd van Anne Jan Toonstra. Een hoofd vol grappen, muziek, leven en dood. Het is er niet altijd leuk, het is er vooral erg vol. Vol met vragen over onbevangen vrijheid versus beperkende angst en over leven versus dood. Zware thema's krijgen een onverwachte lichtheid in handen van Anne Jan. Met zijn scherpe blik weet hij kleine, schijnbaar onbelangrijke dingen groot en absurd te maken. Hij zegt wat hij denkt zonder onnodig grof te worden. Energiek, ontwapend en doeltreffend.

Anne Jan is geboren in het Zuid-Oost-Groningse Ter Apel. Aanvankelijk hield hij zich voornamelijk bezig met muziek maken. Op z'n negende begon hij met slagwerk en daar kwam later piano en gitaar bij. Toen Anne Jan op z'n achttiende ging studeren had  hij zich voorgenomen iets met toneel te gaan doen. Het werd theatersport, improvisatietoneel op basis van ideeën vanuit het publiek. Daarmee deed Anne Jan de nodige toneelervaring. Daarnaast speelde hij in bandjes en in een singer-songwritersduo.

In 2001 besloot Anne Jan om samen met Sofie van den Enk mee te doen aan het Rotterdamse Cameretten. Met slechts enkele optredens als ervaringsbagage, wonnen ze dit festival. En toen begon het pas echt: veel schrijven en veel spelen. In 2005 besloot Anne Jan om het in z'n eentje te gaan proberen. Dit heeft geresulteerd in het winnen van zowel de jury- als de publieksprijs bij het Groninger Studenten Cabaretfestival.

Murw is het derde avondvullende programma van Anne Jan Toonstra, hierin laat hij ook zijn grote muzikale talent weer spreken. Zijn pianocomposities zijn betoverend en zijn teksten sterk. Zonder dat je het door hebt, pakt hij je in en verovert je hart.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Cafe Bacchus

Tijd:
2 februari 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»