programmaprogramma

Jasper van Kuijk

Jasper van Kuijk

KCA start het cabaretseizoen in cultureel café Bacchus met niemand minder dan Jasper van Kuijk met zijn programma: "t Kan Nie Op". Jasper won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. De jury roemde zijn prettige podiumpersoonlijkheid, de poëtische kracht van zijn teksten, zijn aangenaam hese zangstem, maar bovenal zijn ijzersterke actuele thematiek.

De Volkskrant omschreef zijn programma als een vrolijk-vurig pleidooi tegen de versimpeling en leukheidscultus, intelligent opgebouwd en opvallend geëngageerd.

In de pers:
"Jasper van Kuijk weet niet alleen hoe jij een verhaal moet vertellen, hij heeft ook een verhaal - van een niveau dat je zelden meemaakt tijdens een finale van een cabaretfestial" (Volkskrant).
"Etaleert muzikaliteit en een scherpe blik op de samenleving" (HP/de Tijd).

Eerder speelde Jasper rechtsback in de elf-mans cabaretformatie Delfts Blok die in 2001 het Groningers Studenten Cabaretfestival won. Nadat deze groep stopte bracht een van zijn eerste solo-optreden hem in de finale van het Griffioen Kleinkunstfestival en werd hij opgenomen in De Cabaretpoel van TC management, waarin vier talentvolle cabaret-acts samen een avondvullend programma bieden en op die manier de kans krijgen zich te ontwikkelen (vorig seizoen ook te zien geweest in cultureel café Bacchus).

In "t Kan Nie Op"verkent Jasper van Kuijk wat het met je doet als je de wereld alleen bekijkt via je televisiescherm. Hij weeft een web van hilariteit en venijn om er bij tijd en wijle zelf in verstrikt te raken. Met fileermes, vergrootglas, botte bijl en lachgas gaat jij zijn leven te lijf. En zijn leven vindt dat prima, dat laat het lekker over zich heen komen.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Caf Bacchus

Tijd:
1 oktober 2011

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»