programmaprogramma

Bart Lust Quintet met cd-presentatie

Bart Lust Quintet met cd-presentatie

Bart Lust trombone, Tom Beek tenorsax, Steven Hupkens piano, Guus Bakker bas, Joost Kesselaar drums.

Bart Lust is heer en meester op zijn schuiftrombone. Er staat geen maat op zijn virtuositeit en snelheid qua positiespel, al blijft alles in dienst van hetgeen hij wil communiceren. De kracht én de warme klank van de combinatie trombone-tenorsax worden door zijn kwintet maximaal uitgebuit. De ritmesectie erachter swingt, stuwt en spettert.

Trombonist Bart Lust studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium waar hij jazzstudies volgde bij Eric en Bart van Lier. Trok naar Amerika en ging privélessen volgen bij Jimmy Knepper, Slide Hampton en Jim McNeely. Speelde op uitnodiging bij The Big Band of the University of Miami en haalde aansluitend de graad ‘Master of Music in Jazzperformance'. In New York speelde Bart regelmatig tijdens sessies met Joe Lovano, Michel Petrucciani en Jimmy Heath.

Het repertoire van het Bart Lust Quintet bestaat uit wat ouder en nieuw werk. De heldere thema's met een grote knipoog naar bebop, hard bop, cool jazz en modale jazz kenmerken zich door een swingend en melodieus karakter. Het wordt een warme avond in Bacchus!


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
16 februari 2013

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»