programmaprogramma

Literair Café Aalsmeer met Ties de Bresser

Literair Café Aalsmeer met Ties de Bresser

Woensdagavond 5 juni 2024 komt de in Uithoorn wonende Ties de Bresser naar het Literair Café Aalsmeer voor een gesprek over zijn indrukwekkende boek over zelfacceptatie en transgender zijn. Deze keer vindt het Literair Café Aalsmeer plaats in de bibliotheek in Aalsmeer.

Na jaren geleefd te hebben in kille duisternis, angst, verdriet en eenzaamheid ontdekt Ties dat hij een jongen blijkt te zijn, geboren en gevangen in een meisjeslichaam. Met alle moed die hij kan verzamelen gaat hij op zoek naar het licht. Over zijn worsteling met oude overlevingsstrategieën en de confrontatie met zijn traumatische verleden, zijn christelijke opvoeding en de blik van de maatschappij schreef Ties het boek In Transitie – De dans van angst en verlangen. Hierin schetst hij de moeilijke weg om eindelijk zichzelf te mogen zijn. Een verhaal dat veel mensen raakt. Anton Furnée van De Bibliotheek Amstelland gaat met Ties in gesprek over zijn reis naar het licht.

Ties draagt met zijn boek bij aan meer zichtbaarheid van transgenders. Een aanrader voor wie zich wil verplaatsen in iemand in het proces van transitie, maar ook voor wie zich gevangen voelt in het eigen lichaam.


Het tweemaandelijkse Literair Café Aalsmeer is een initiatief van De Bibliotheek Amstelland en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer in samenwerking met Bruna Aalsmeer, en vinden afwisselend plaats in de bibliotheek in Aalsmeer en in het Oude Raadhuis van KCA. Een uitgesproken kans voor literatuurliefhebbers om kennis te maken met lokale/regionale schrijvers en met hen in gesprek te gaan over hun bijzondere verhalen.


Wanneer: woensdag 5 juni 2024, 20:00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: in de bibliotheek Aalsmeer, Marktstraat 19
Entree: € 7,50 voor biebleden, € 10,00 voor niet-leden, incl. een kopje koffie of thee
Kaartverkoop: op de website van De Bibliotheek Amstelland en aan de kassa (graag pinnen)


 In samenwerking met: 


 

 

Locatie:
Bibliotheek Aalsmeer

Tijd:
Woensdag 5 juni 2024, 20.00 uur

Toegang Biebleden € 7,50, niet-leden € 10,00

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»