programmaprogramma

René van Stipriaan

René van Stipriaan

Omstreeks 1560 was Willem van Oranje de rijkste en meest veelbelovende edelman van de Nederlanden. Nog geen tien jaar later was hij zo goed als alles kwijt. Wat was er gebeurd? En wie wilde hem nog helpen?

In De zwijger ontrafelt René van Stipriaan de duizelingwekkende loopbaan van een van de meest onverzettelijke figuren uit de wereldgeschiedenis: zijn ambities, successen, manipulaties, nederlagen. En ook de spanningen in zijn familie, zijn bizarre huwelijksleven – en zijn neiging om, als het erop aankwam, in het verborgene te opereren. En wat gebeurde er eigenlijk met de door de Spaanse koning geconfisqueerde bezittingen van Oranje?

René van Stipriaan (1959) is cultuurhistoricus en deskundig op het terrein van de zestiende en zeventiende eeuw. Hij stelde met Geert Mak Ooggetuigen van de wereldgeschiedenis samen, en met Luc Panhuysen Ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog. Veel succes oogstte hij ook met Het volle leven, over de Nederlandse literatuur en cultuur ten tijde van de Republiek, en De hartenjager, zijn biografie van Gerbrandt Adriaensz. Bredero.

(foto: Bob Bronshoff)


Tijden, locatie en kaartverkoop:

  • op donderdag11 mei 2023
  • om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
  • in De Oude Veiling (google map)
  • Marktstraat 19 - 1431 BD Aalsmeer
  • entree: € 17,50, voor KCA Vrienden en leden van de bibliotheek € 14,50, Jongerenticket (16 t/m 25 jaar) € 10,00
  • kaartverkoop: in te KCA Ticketshop, op www.debibliotheekamstelland.nl en in het Boekhuis Aalsmeer, Zijdstraat 12. 

 In samenwerking met: 


en


Locatie:
De Oude Veiling

Tijd:
Donderdag 11 mei 2023, 20.00 uur

Toegang € 17,50

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»