programmaprogramma

BOVENLAND

BOVENLAND

Bovenland is een expositie die de bijzondere schoonheid van de natuur in en om Aalsmeer laat zien. Ook hier vertelt kunst een verhaal. Het verhaal van de rijke geschiedenis van de Bovenlanden, van de bijzondere flora en fauna en ons cultureel erfgoed, zoals de Stelling van Amsterdam, de Ringvaart en de seringenteelt. En van oude beroepen als visser en kweker die zo kenmerkend zijn voor dit bijzondere landschap. 

De foto's zijn gemaakt door Marleen van der Dussen, omgevingsmanager bij Hoogheemraadschap Rijnland, de Aalsmeerse fotografen Kick Spaargaren (Kicks Foto's) en Erik de Rijk en door Kramer Seringen, een traditionele Aalsmeerse seringenkwekerij. 

Stichting de Bovenlanden Aalsmeer, provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Rijnland hebben in de afgelopen jaren de vele kleine natuurgebieden aan elkaar gekoppeld tot een aaneengesloten groen lint tussen Amstelland en Spaarnwoude: de Groene AS. Een ecologische verbinding die de biodiversiteit enorm ten goede komt en het aantal planten- en diersoorten weer laat groeien.

In Aalsmeer loopt de Groene AS volledig langs en door het gebied waar Stichting de Bovenlanden Aalsmeer - initiatiefnemer van deze tentoonstelling - zich al meer dan 25 jaar sterk voor maakt. Van het Schinkelbos in het noorden via de Ringvaart en de Oosteinder Poel door de Bovenlanden richting Westeinder Plassen tot aan Leimuiden. Dit unieke gebied is van grote betekenis voor het landschap van Aalsmeer en de regio. De fijnmazige structuur van de watergangen en de enorme verscheidenheid aan activiteiten hebben in de loop van de eeuwen een gebied laten ontstaan met een grote rijkdom aan landschappelijke, cultuurhistorische en natuurlijke waarden.

Kom naar het Oude Raadhuis van KCA en maak kennis met het bijzondere gebied en het werk van Stichting de Bovenlanden Aalsmeer. 

De opening van de tentoonstelling gebeurde op zaterdag 18 februari 2023.

(foto: Stichting de Bovenlanden Aalsmeer)


Locatie en openingstijden

  • Het Oude Raadhuis (google map), Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • Van 17 februari tot en met 19 maart 2023
  • Openingstijden vrijdag t/m zondag 14 tot 17 uur
  • Entreeprijzen: uw gift


 VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
17 februari t/m 19 maart 2023

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»