programmaprogramma

Funkjazz band Tettero

Funkjazz band Tettero

Folker Tettero - gitaar, Klaas van Donkersgoed - drums, Charly Zastrau - toetsen, Hugo den Oudsten - basgitaar

De funkjazz band Tettero is een initiatief van de Haarlemse gitarist Folker Tettero. Naast alle activiteiten als sideman in vele bands van naam, had Folker vanaf het begin van zijn professionele carrière als gitarist altijd de behoefte zijn eigen muziek te maken. Inmiddels heeft hij een vaste groep van mensen om zich heen verzameld die het beste uit hem en zijn muziek halen. Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. De vrijheid die hij met zijn band neemt om muziek te maken zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt.

Folker greep de pandemie aan om de bagage die hij via de platen van zijn vader meekreeg in een eigen jasje te steken. Dat resulteerde in zijn nieuwe album Don’t Explain dat onlangs werd gelanceerd. Jazzrecensent Bart Noorman schrijft in Jazzflits: "Vakkundigheid en smaak voeren de boventoon op dit prachtige album. Een zeer geslaagd project!? Tijdens het concert in Bacchus staan de nummers van Don't Explain centraal, aangevuld met nummers van eerdere releases van Eddie Harris & Les McCann. 

Op hun nieuwste album Don't Explain verkennen Tettero en zijn ensemble enkele van de bekendste pop- en jazznummers van onze tijd. Waaronder Lucy In The Sky With Diamonds van John Lennon, Make Sure You’re Sure van Stevie Wonder, I Want To Be Happy van Vincent Youmans en Irving Caesar, Softly As In A Morning Sunrise van Oscar Hammerstein II en Sigmund Romberg, Hackensack van Thelonious Monk, Three Views Of A Secret van Jaco Pastorius, Good Bait van Tadd Dameron, Don’t Explain van Billie Holiday en Arthur Hertzog Jr en How Deep Is The Ocean van Irving Berlin.


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: 20:30 uur; zaal open 20:00 uur
Entree: € 15; Jazzclubleden € 10; jongeren t/m 25 jaar € 10
Kaartverkoop: uitsluitend in de  KCA Ticketshop
InlichtingenPierre Tuning tel. 0297-360355 of Reinoud Staps 


 

in samenwerking met


Archief

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
zaterdag 9 april 2022, 20.30 uur

Toegang €15; Jazzclub €10; jongeren €10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»