programmaprogramma

Boekenweek lezing Woensdag 4 maart

Boekenweek lezing Woensdag 4 maart

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Tijdens de jaarlijkse Boekenweeklezing interviewt Jasper Henderson (hoofdredacteur Lebowski Publishers) bestsellerauteur Peter Buwalda over zijn werk, met name over zijn laatste boek Otmars zonen.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.


  • Woensdag 4 maart 2020 
  • Aanvang 20:15 uur, inloop vanaf 19:45 uur
  • Oude Veiling Aalsmeer, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer
  • Toegang: Leden: € 12,50, niet leden € 17,50; Kaarten zijn te reserveren via deze link en ook verkrijgbaar bij Boekhuis Aalsmeer, Zijdstraat 12b.

Locatie:
Oude veiling Aalsmeer

Tijd:
Woensdag 4 maart om 20:15 uur

Toegang Leden: € 12,50, niet leden € 17,50

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»