programmaprogramma

Boekenweek 2019

Boekenweek 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart plaatsvindt, is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 worden boeken over moederschap in het bijzonder gevierd. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Literaire reis in bieb Aalsmeer

Schrijfster Nelleke Noordervliet neemt belangstellenden op woensdag 27 maart mee op een literaire reis door de tijd waarin ze verschillende vrouwen belicht die voor haar als inspiratiebron dienden. Ze doet dit aan de hand van haar roman ‘Altijd roomboter’ waarin ze schrijft over haar overgrootmoeder en wat er in haar lange leven allemaal veranderde in Nederland en voor vrouwen in het bijzonder.

Nelleke Noordervliet behoort tot een van de grande dames van de Nederlandse literatuur. In haar werk weet ze altijd weer een verbinding te leggen tussen geschiedenis en fictie. Bibliotheek Amstelland is dan ook trots dat de schrijfster aankondigd mag worden voor deze speciale boekenweeklezing die de bieb in samenwerking met KCA en Boekhuis Aalsmeer organiseert.

Locatie: De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer (google map)

Locatie:
De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer

Tijd:
27 maart 2019

Toegang € 10 voor leden, anders € 15

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»