programmaprogramma

Gedichtentuin in het Boomkwekerskerkhof

Gedichtentuin in het Boomkwekerskerkhof

DIT JAAR DE 10e EDITIE

Inmiddels is het een traditie geworden om de eerste drie weekends van September op het dromerig stille groenmonument te genieten van gedichten. De werkgroep Podiumkunst & Literatuur van KCA heeft dit jaar 24 gedichten geselecteerd die alle als basisgedachte AARDE omarmen.

Moeder aarde geeft leven aan mens, plant en dier en de inzendingen getuigen hiervan in grote diversiteit. Dit jaar zijn er drie dichters die voor de eerste keer meedoen waaronder twee van Ons Tweede Thuis. Iedereen heeft zijn eigen gedachten over de aarde waarop wij leven. Ons korte bestaan op de wereld, het oer, het tijdelijke dat door wetenschap en technologie aan voortdurende verandering onderhevig is. Wat vinden wij daarvan? Goede grond waarop we genieten van al wat leeft en inspiratie biedt aan schilders, schrijvers, musici. Dankbaar voor liefde, grondstof en voedsel voor ons bestaan op aarde. We gaan door, kijken achterom naar het verleden en naar boven naar de sterrenhemel en maken ons zorgen om wat we achterlaten voor de volgende generaties.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 1 september om 12.00 uur door Wethouder Wilma Alink-Scheltema. Dichters en belangstellenden zijn van harte welkom om gezamenlijk een rondje ‘Tuin’ te doen en een kopje koffie/thee te drinken om dit tweede lustrum te vieren. Tijdens de opening is de bundel te koop voor € 5,-- en daarna in het Oude Raadhuis.


HET TWEEDE LUSTRUM

Zoals je quasi onverstoord hier ligt
Je inlaat met het avondlicht
De dauw je bruine ogen wakker kust
De wind je takken strekt
Kijken de stenen je zwijgend aan
Vertrouwend op hun zielenrust.

Liet je in 2009 je hekken opengaan
Langs geborgen pad bij dichterlijke
Zinnen publiek stond weg te dromen
Was het even met je rust gedaan.
Uit deze nexus stegen klanken op
En zoals ze kwamen gingen ze weer.

Om volgend jaar terug te komen.

Michelle De la Haye, 2018


De bundels uit voorgaande jaren:

Locatie:
Boomkwekerskerkhof, Stommeerweg 13, 1431 ES Aalsmeer

Tijd:
de eerste drie weekenden van september 2018

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»