programmaprogramma

Latin jazzfeest met het kwintet Okaku

Latin jazzfeest met het kwintet Okaku

OKAKU is geboren in het jazzhart van Amsterdam. Uit pure liefde voor opwindende latin jazz en uitdagende bebop classics. Super energiek!

Met:

Loet van der Lee, trompet 
Fernando Sanchez, sax
Daniël de Moraes, gitaar
Leslie Lopes, bas
en Olaf Keus, drums.

Olaf Keus (drums) en Leslie Lopez (bas) vormen een stevige en flexibele ritmesectie waardoor Daniel de Moraes (gitaar), Fernando Sanchez (sax) en Loet van de Lee (trompet) worden uitgedaagd hun eigen grenzen op te zoeken. Iedereen geniet duidelijk waardoor de inspiratie goed voelbaar is bij het publiek. Allen zijn specialisten in de latin en jazz en combineren hun passie om samen nieuwe stukken te maken.

Okaku heeft een all-star-bezetting met: trompettist Loet van der Lee (o.a. Holland Bigband en het Loet van der Lee Quartet/Quintet – hij is tevens leider van de Amstelveense Fellows Bigband); saxofonist Fernando Sanches uit Spanje (speelt o.a. met New Cool Collective Bigband en Bernard van Rossum Bigband); gitarist Daniel de Moraes uit Uruguay (speelt o.a. met Josee Koning, Fernando Lameirinas en Eric Vloeimans); bassist Leslie Lopez uit Puerto Rico (al jaren de drijvende kracht achter the New Cool Collective).

Okaku wordt voortgejaagd door de opzwepende, onvermoeibare drummer Olaf Keus. Het kwintet heeft de ‘klassieke’ samenstelling van trompet, saxofoon en ritmesectie. Maar het gaat op een heel bijzondere wijze op avontuur. De superieure techniek van trompettist Loet van der Lee gaat letterlijk geen zee te hoog en daagt saxofonist Fernando Sanchez uit naar de toppen van zijn kunnen te gaan.


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
12 mei 2018

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»