programmaprogramma

Gedichtenavond 2016 in Cultureel Café Bacchus

Gedichtenavond 2016 in Cultureel Café Bacchus

De Gedichtendag op donderdag 28 januari 2016 is het begin van de poëzieweek en het thema dat Poetry International dit jaar heeft gekozen luidt:  

JAREN DIE DRUPPELEND VERSMELTEN. 

Een poëtische verwijzing naar onze herinneringen. De werkgroep Podiumkunst en Literatuur nodigt je uit om aspecten uit jouw historie te vertalen in een gedicht. Licht het deksel op en geef ons een kijkje in het verleden.

Wie wordt er niet lyrisch of ontroerd als het gaat om jeugd- of vakantieherinneringen? Prachtige sportevenementen, de eerste kus, verwarring als iets niet lukte. Momenten, individueel of collectief, die zijn blijven hangen.

Herinneringen kunnen teruggaan naar een ver of nabij verleden. Soms worden wij op een roze wolk geparkeerd maar ook kunnen we verdwaald raken in de minder aangename momenten van wat voorbij is. Poëzie is het genre bij uitstek om dit gegeven in woorden te bezingen of te bekritiseren, kortom te herinneren.

Zet donderdag 28 januari 20.00 uur Cultureel Café Bacchus in je agenda en neem fans mee voor een bijzondere avond. Op het podium van Bacchus draag je zelf vol verve je gedicht voor aan liefhebbers en collega's.  Van de themagedichten wordt een bundel gemaakt.

Na de pauze is het mogelijk om een gedicht naar eigen keuze te reciteren.

Meer informatie over de gedichtendag vindt u hier.


De gedichtenavond vond plaats in Cultureel Café Bacchus.

Naar het archief

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
28 januari 2016

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»