programmaprogramma

Braziliaanse gitaarvirtuozen in Bacchus

Braziliaanse gitaarvirtuozen in Bacchus

Nelson Latif gitaar, Bosco Oliveira gitaar, Theo de Jong bas, Olaf Keus percussie

Weer is het slagwerker Olaf Keus gelukt om een paar fantastische Braziliaanse gitaristen bij elkaar te brengen. Bacchus heeft voor dit niet te missen concert een extra vrijdagavond vrijgemaakt. Nelson Latif en Bosco Oliveira spelen Choros en andere Braziliaanse muziek met jazzy invloeden.

Choro is een van de oudste vormen van Braziliaanse cultuurmuziek en kan gerust de ziel van de Braziliaanse muziek worden genoemd.

De choro is vooral instrumentaal en kenmerkt zich door virtuoze en melancholieke melodieën en tegenmelodieën met als ritmische basis de samba. Eigenlijk betekent ‘choro’ ‘muziek spelen in een kleine kringetje’. Hoewel het nu op een podium gebeurt, blijft de muziek klein en intiem. Ideaal voor cultureel café Bacchus!

Nelson Latif uit Brazilië op zevensnarige gitaar en cavaquinho (klein gitaartje), ook voor even uit Brazilië meestergitarist Bosco Oliveira. Aangevuld door twee specialisten in de Braziliaanse muziek van eigen bodem: drummer/percussionist Olaf Keus en bassist Theo de Jong. De vier musici wisselen hun virtuoze spel af met gepassioneerde nummers en gevoelige, emotionele melodieën die door de intimiteit van het concert extra impact krijgen.

Met nummers van hun album ‘Alma Brasileira’ en hun recent verschenen DVD nemen ze de luisteraar mee op reis langs prachtige choros, en geven daarmee een kijkje in de Braziliaanse ziel.


Het concert vond plaats in Cultureel Café Bacchus

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
10 april 2015

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»