programmaprogramma

Boekenweek / Vriendschap

Boekenweek / Vriendschap

De 77e Boekenweek vindt plaats van woensdag 14 tot en met zaterdag 24 maart 2012. Het thema is Vriendschap in alle verschijningsvormen, en heeft als bijbehorend motto: Vriendschap en andere ongemakken.

Tom Lanoye schrijft het Boekenweekgeschenk, Nico Dijkshoorn het -essay. Lees verder  

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2012 is in Aalsmeer de hele maand maart een tentoonstelling te bezichtigen van foto's en gedichten waarin vriendschap centraal staat.

Dit is een initiatief van Amstelland Bibliotheken, de Stichting KCA en Boekhuis Aalsmeer en is mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van Fotoclub Aalsmeer en diverse enthousiaste dichters.

In totaal hebben zestien Aalsmeerse dichters een pennenvrucht ingestuurd, te weten Bep Schrama, Bram Landzaat, Pierre Tuning, Gré Kalf, Inge Burgers, Joke Berensen, Carla Muller, Janny Mulder, Eilenna Sat, Germa Harmsen, Marijke Haremaker-Bartels, Dick Kootstra, Marjan van Houwelingen, Marjola Kruyt, Gerard Zelen en Sifra Haan. Dat het thema Vriendschap tot uiteenlopende interpretaties inspireert blijkt ook uit de foto's van de zeven deelnemende fotografen: Dick van Leeuwen, Anton van Overveld, Adrie Kraan, Bert Looij, Margot Aartman, Jaap Aartman en Gert Wentzel.

De foto's en gedichten waren te bezichtigen in de bibliotheek in de Marktstraat en in het Boekhuis in de Zijdstraat.

Lezing Anna Enquist
Tijdens de Boekenweek organiseren Amstelland Bibliotheken, KCA en het Boekhuis ook weer een avond met een bekende schrijver.

Op vrijdag 16 maart komt Anna Enquist naar Aalsmeer. Petra Possel, werkzaam bij de publieke omroep, zal haar een diepte-interview afnemen waarin Anna's laatste roman "De verdovers" uitgebreid aan bod komt. In de pauze en na afloop is er een boekenmarkt en zal Anna Enquist signeren.


De lezing vond plaats in De Oude Veiling (google map)

Naar het archief

Locatie:
De Oude Veiling

Tijd:
16 maart 2012

Toegang dmv kaartverkoop

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»