programmaprogramma

Trompettist Michael Varekamp met 'Hot Five'

Trompettist Michael Varekamp met 'Hot Five'

Michael Varekamp is een jazztrompettist die zich thuis voelt zowel in de traditie van Louis Armstrong en Duke Ellington, als van in die van Miles Davis. Hij is zojuist terug van een tournee naar New York, waar hij voor de tweede keer in de fameuze jazzclub Birdland optrad. Op zaterdagavond 23 april zal hij putten uit eigen werk waarbij vrijheid en traditie moeiteloos in elkaar overlopen met inspiratie en creativiteit als voornaamste drijfveer.

Michael Varekamp studeerde in 1996 Cum Laude af als uitvoerend en docerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij onder meer les had van Ack van Rooijen. Sindsdien reisde hij in verschillende formaties (Dutch Swing College Band, Fra Fra Sound) over vrijwel de gehele wereld. Onlangs verscheen zijn nieuwe album ‘Sehnsucht', een duo-cd met pianist Rembrandt Frerichs.

Wiboud Burkens op keyboards speelde samen met beroemde Amerikanen zoals de trompettist Roy Hargrove en de saxofonist Dave Liebman. Maar hij schreef ook de muziek voor tv-films als ‘Parels en Zwijnen' (Talpa), ‘Loenatik The Moevie' en ‘Weerwolf Willem' (VPRO), en veel leaders and clips voor Veronica, Talpa, Kink TV en SBS 6.

Harry Emmery heeft zich ontwikkeld tot een ware jazzlegende. Meer dan tachtig keer concerteerde deze bassist, docent op het Utrechts Conservatorium, op het North Sea Jazz Festival; soms drie keer per dag. Hij werkte er met talloze excentrieke, arrogante, beminnelijke en geniale musici. Hij is Nederlands meest flexibele bassist.

Drummer Erik Kooger maakt ook deel uit van het Michiel Borstlap Trio en werkt aan nieuwe projecten zoals ‘SuperSwamp' and ‘Cry Baby'. Hij toerde door heel Europa met onder meer Teddy Edwards, Scott Hamilton, Ack van Rooyen, Deborah Carter, Hans Dulfer, Frits Landesbergen en Madeline Bell.


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

 

Locatie:
Cultureel Cafe Bacchus

Tijd:
16 maart 2013

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»