programmaprogramma

Zingen & Swingen op de haven

Zingen & Swingen op de haven

Mariëlle Koeman heeft een klassieke zangopleiding, maar zingt de songs uit het jazz-repertoire, alsof zij daarmee geboren is. En in zekere zin is dat zo. Zij groeide op in een gezin waar muziek een centrale rol speelde. Haar vader, zanger Helmuth Koeman, liet zijn dochter al op vroege leeftijd kennis maken met jazzmuziek en zij luisterden samen naar legendes als Mel Tormé, Ella Fitzgerald en Shirley Horn. Vanaf haar zesde jaar vertolkte ze al op haar manier, ‘jazzy’ songs en begeleidde zichzelf daarbij op de piano.

Mariëlle begon op haar achttiende jaar met het nemen van klassiek zangles. Toen haar muzikale carrière serieuzere vormen aan ging nemen, verdeelde zij haar muziek in twee disciplines, die beide haar voorliefde hebben. Naast haar passie, het geven van klassieke recitals, zingt zij jazz met een lyriek, warmte en diepte, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire, het bedoeld moeten hebben.

Haar partner en begeleider, de virtuoze pianist Jos van Beest, staat met zijn trio (met Erik Schoonderwoerd op bas en Ben Schröder op drums) garant voor een fantastisch swingende jazzmiddag.

Mis het pontje niet!Archief

 

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer, Stommeerweg

Tijd:
27 oktober 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»