programmaprogramma

TICO Y AGUABAJO: PURO

TICO Y AGUABAJO: PURO

Enrique Firpi - Drums
Dave Breidenbach - Bass
Franklin Ceasar Breeveld - Sax
Frans Cornelissen - Trombone

“Water stroomt en muziek beweegt”. Dit is wat Tico Pierhagen leert op één van zijn vele reizen naar zijn geboorteland Colombia. Tico Pierhagen (Pasto, Colombia 1975) begon op 6-jarige leeftijd met pianoles en raakte al snel gefascineerd door Jazzmuziek. Na zijn studie aan de hogeschool voor de kunsten van Utrecht, waar hij zijn master-degree in Arts als toegepaste componist behaalde (EMMA), studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam af.

Tico is componist, pianist en producer. Hij werkt samen met nationale en internationale artiesten en muzikanten, hij tourt geregeld in het buitenland. De unieke samenwerking met de Amerikaanse Jazz-Fusion gitarist, Richard Smith leidt tot het album ‘Tango’ en leveren hem meer dan 3 miljoen streams op. Samen met Martijn Heijmans van NPO radio 2 produceert hij in zijn studio muziek voor radio en televisie.

In 2016 ontvangt hij de prestigieuze ‘Fondo Mixto de cultura’ in Colombia voor zijn bijdrage aan de Colombiaanse kunst en cultuur. Onder de naam ‘Tico y Aguabajo’ verschijnt in 2019 zijn nieuwe album ‘Puro’. Catchy melodieën, omarmt door kleurrijke harmonieën, geleid door krachtige Zuid -Amerikaanse ritmiek. Zijn verlangen naar het componeren van vernieuwende muziek en het creëren van zijn eigen sound blijft zijn inspiratiebron. Door keer op keer te luisteren naar zijn “roots” én naar zijn opgedane ervaringen combineert hij zijn geboortewereld met de wereld waar hij opgroeide. Op deze manier koestert hij zijn afkomst en speelt hij met zijn toekomst.


Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
afgelast

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»