programmaprogramma

Jazzpianist Pieter van Santen Zingt (Ook)

Jazzpianist Pieter van Santen Zingt (Ook)

Pieter van Santen piano en zang, Hans Voogt bas, Wilco de Witte drums

De veelzijdige pianist Pieter van Santen speelde al eerder op de Nieuwe Meer en maakte grote indruk met zijn zeer swingende, virtuoze speelstijl. Maar hij heeft ook aangekondigd dat hij ‘een paar Nederlandstalige moppies met humor’ ten gehore zal brengen! ‘Moppies’ die een onderdeel zijn van het project Van Santen Zingt Zelf – nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter. Uiteraard speelt hij zelf de piano.

Hij wordt begeleid door zijn vrienden Wilco de Witte op drums en Hans Voogt op contrabas, musici die hun sporen in jazzwereld ruimschoots hebben verdiend.

De stijl van de liedjes varieert van bebop, swing, latin, boogiewoogie en stride tot blues. De muziek en de mooie improvisaties zijn een ode aan de jazzgiganten die Van Santen zo bewondert, zoals hij ook in de teksten van enkele liedjes heeft beschreven. Namen als Art Tatum, Bud Powell en Fats Waller.

Pieter studeerde in 1989 af als docerend musicus piano lichte muziek bij docent Henk Meutgeert aan het conservatorium in Zwolle.  Daarna studeerde hij nog een jaar bij Rob van Kreeveld aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan workshops van John Clayton en Dizzy Gillespie. Om zijn techniek aan te scherpen volgde hij nog drie jaar klassiek hoofdvak piano van docent Rudi de Heus in Zwolle.

Het wordt weer een leuke en swingende jazzmiddag op de haven!

 Archief

 

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer, Stommeerweg

Tijd:
3 maart 2019

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»