programmaprogramma

Carmen Gomes sings Souljazz with a Bluesy touch

Carmen Gomes sings Souljazz with a Bluesy touch

Carmen Gomes zang, Folker Tettero gitaar, Peter Bjørnild bas, Bert Kamsteeg drums

Een half jaar geleden zong Carmen Gomes in cultureel café Bacchus de sterren van de hemel en nu komt ze graag terug in Aalsmeer, met een optreden op de Nieuwe Meer.

In 2006 heeft de groep Carmen Gomes Inc. zichzelf opnieuw uitgevonden met de komst van gitarist Folker Tettero. Zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg op hun beurt weer meer vrijheid, zodat ze Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen. Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen, herinnert aan Amerikaanse grootheden uit de jazz. Met speels gemak combineert ze haar melodische jazzy geluid met invloeden uit de blues en de funk. Dit alles wordt op zeer soulvolle wijze voor het voetlicht gebracht. Carmen Gomes won diverse prijzen waaronder het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, maakte opnames met het Metropole Orkest en speelde op het North Sea Jazz Festival, Copenhagen Jazz festival en Yokohama Jazz festival in Japan.

Jazz op de Haven eindigt dit seizoen met het ‘BigBand-Weekend’ ‘s avonds op 29 juni (Pete Bog’s Bigband), 30 juni (Fellows Bigband) en zondagmiddag 1 juli 2018 (Kosmosis Bigband).


Adres: Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer.
Toegang: uw gift.
Inlichtingen: Henny Essenberg tel. 0297-327698 en Pierre Tuning, tel. 0297-360355.


 

Archief

Locatie:
Jachthaven de Nieuwe Meer.

Tijd:
27 mei 2018

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»