programmaprogramma

Maartje Meijer Kwartet in Bacchus

Maartje Meijer Kwartet in Bacchus

Maartje Meijer piano & zang, Maarten Hogenhuis saxofoon, Tobias Nijboer contrabas, Joan Terol Amigó drums

Het is een voorrecht om de muzikale ontwikkeling van het multitalent Maartje Meijer te kunnen blijven volgen. Ook dit seizoen komt zij naar cultureel café Bacchus met haar imponerend jazzkwartet.

Maartje Meijer (1985) is zangeres, pianist en componist. Zij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam de hoofdvakken zang & piano en studeerde in 2009 cum laude af. Inmiddels is zij als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam en geeft zij op verscheidene conservatoria gastlessen. Met haar debuutalbum ‘Virgo’ uit 2013 maakte zij een spectaculaire entree.

Nu heeft zij een nieuwe cd gemaakt. ‘Ik ben een liedjesschrijver’ zegt ze. ‘Op mijn nieuwe album ‘Inner Circle’ staan verhalen.’ Het is een sterk persoonlijk en veelzijdig album met fraaie arrangementen waarop Meijer haar zuivere stemgeluid en kristalheldere pianospel etaleert. Ondertussen speelde ze op Nederlandse festivals als Jazz in Duketown, Cutting Edge Jazz Festival en belangrijke podia als Bimhuis, LantarenVenster en het Concertgebouw. Als arrangeur en componist is Meijer actief voor verschillende bands en koren als New Amsterdam Voices en het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

Maartje neemt met haar trio naast Tobias Nijboer (contrabassist van onder meer FUSE), Joan Terol Amigó (drummer bij de BvR Flamenco Big Band) ook de saxofonist Maarten Hogenhuis (van o.a. BRUUT!) mee.


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
12 december 2017

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»