programmaprogramma

Maartje Meijer Quartet

Maartje Meijer Quartet

Maartje Meijer Kwartet betsaande uit: Maartje Meijer piano & zang, Maarten Hogenhuis saxofoon, Tobias Nijboer contrabas, Joan Terol Amigó drums

Een ongelofelijk muzikaal talent komt weer een concert geven in Bacchus. Maartje Meijer (1985) is zangeres, pianist en componist. Zij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam de hoofdvakken zang & piano en studeerde in 2009 cum laude af. Inmiddels is zij als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam en geeft zij op verscheidene conservatoria gastlessen. Met haar debuut Virgo uit 2013 maakte zangeres en pianiste Maartje Meijer meteen een spectaculaire entree. Een sterk persoonlijk en veelzijdig album met fraaie arrangementen waarop Meijer haar zuivere stemgeluid en kristalheldere pianospel etaleert. ‘Een plaat die je tot superlatieven aanzet,’ schreef website Mpodia.

Ondertussen speelde ze op Nederlandse festivals als Jazz in Duketown, Cutting Edge Jazz Festival en belangrijke podia als Bimhuis, LantarenVenster en het Concertgebouw. Als arrangeur en componist is Meijer actief voor verschillende bands en koren als New Amsterdam Voices en het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Haar cd Inner Circle is een bijzondere combinatie van polyritmische pop en filmische jazz.

Maartje neemt met haar trio naast Tobias Nijboer (contrabas), Joan Terol Amigó (drums) ook als speciale gast de saxofonist Maarten Hogenhuis (van o.a. BRUUT!) mee. Een concert om niet te missen!


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
15 april 2017

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»