programmaprogramma

Trio Ellister van der Molen

Trio Ellister van der Molen

Ellister van der Molen: Trompet en Bugel, Axel Hagen: Gitaar en Noah Nicoll: Bass

De Nederlandse trompettist Ellister van der Molen is bezig aan een gestage opmars. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze op vele plekken van het land te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar kwartet op het North Sea Jazz Festival en tourde ze langs de theaters met de succesvolle All Star-formatie “New York Round Midnight”.

Ook in de bigbandwereld is ze een graag-geziene gast. Recent speelde ze met The Glenn Miller Orchestra’ in diverse Europese landen en speelde ze met het Jazz Orkest van het Concertgebouw in China. Haar geluid - met name op haar geliefde instrument de Flugelhorn - is opvallend warm en haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als men zich muzikaal zo af en toe in de nesten werkt”, dat hoort bij mijn leer en ontwikkelingsproces, zei Ellister in een interview.

Vanavond speelt ze in een kleine en intieme bezetting en wordt ze begeleid door Gitaar en bas.

Ellister van der Molen Trio is een band die zich richt op creatief spelen met een melodieuze aanpak. Want in een trio verband blijken de interacties steeds weer de moeite waard. Net zoals Ellister afwisselt tussen het warme en brede geluid van de bugel, het forse geluid van de trompet naar dan weer het mysterieuze geluid van de gedempte trompet; zo manifesteren haar gitarist Axel Hagen samen met contrabassist Noah Nicoll zich, in hun verschillende rollen van de begeleiding, naar het melodieuze contrapunt.

Gitrarist Axel Hagen, 1963 in Karlsruhe geboren, is van het trio de meest gerenommeerde muzikant met een brede ervaring in de jazzscene; van Metropole Orkest tot zijn betrokkenheid met beroemde muzikanten als Tommy Flanagan, Lou Levy, Clark Terry, Lee Konitz, Claudio Roditi, Bill Perkins and Tom Harrell. Noah Nicoll is bekend als contrabas docent met klassieke achtergrond en is daarnaast veelgevraagd in de Nederlandse jazzscene.

Hun optreden is een “Tribute to Count and Duke”. Dat dit trio juist in contrast kiest voor een hommage aan twee grootheden uit The Bigband wereld is louter te beschouwen als een eerbetoon aan de kracht van hun composities. Zowel Count Basie als Duke Ellington hebben een grote bijdrage geleverd aan het hedendaags jazzrepertoire. Stukken als Take the ATrain, In a Sentimental Mood en One O'Clock Jump zullen velen bekend in de oren klinken. Dat deze nummers ook in een kleine bezetting tot hun recht komen zal u die avond duidelijk worden.


 

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
3 december 2016

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»