programmaprogramma

Bernard van Rossum Kwartet in Bacchus

Bernard van Rossum Kwartet in Bacchus

‘Hij speelt te gek,’ zei pianist Christian Pabst, toen hij Bernard van Rossum anderhalf jaar geleden introduceerde in Bacchus. En hij bleek gelijk te hebben. Nu komt de Nederlands-Spaanse tenorsaxofonist met zijn eigen kwartet naar Aalsmeer.

Bernard van Rossum is nu in Amsterdam gevestigd. Hij groeide op in een multiculturele omgeving, is geboren en getogen in Spanje met een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Na een rockende jeugd als drummer, ontdekte hij de saxofoon en daarmee de wereld van de jazz. In 2009 kwam hij naar het Amsterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van Jasper Blom, Ferdinand Povel en Jurre Haanstra. In november 2013 kreeg hij daar zijn masterdiploma.

Bernard is ook leider van de BvR Flamenco Big Band, waarmee hij de Meerjazz International Big Band Competition won. Van zijn kwartet hebben de pianist Xavi Torres en de drummer Joan Terol een Catalaanse achtergrond, de bassist Marco Zenini is geboren in Rome. 

Het wordt een boeiende ervaring, deze jonge virtuozen met elkaar te zien musiceren.Het jazzconcert vond plaats in Cultureel Café Bacchus.

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
14 november 2015

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»