programmaprogramma

Tegenvoeters

Tegenvoeters

Tegenvoeters is een tentoonstelling met kindertekeningen uit 10 verschillende landen. Kleurrijke tekeningen uit Rusland, Indonesië, China, Soedan, India, Syrië, Peru, Korea, Japan en IJsland worden getoond aan leerlingen van vier basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart.

In een kunstkijkles bespreken leerlingen de verschillen, maar ook hoeveel je met elkaar gemeen hebt. We zien herkenbare thema’s zoals familie, dieren, water, huizen, feest, maar ook verdriet.

Klik hier om het fotoalbum 'Tegenvoeters' te bekijken
Je kunt met de pijltjestoetsen door het album bladeren

In dit project kiezen leerlingen één tekening uit een ver land waar ze met een eigen tekening op reageren. Zo ontstaan er spiegelingen ofwel tegenvoeters waarin we culturele verschillen ontdekken. De tekening uit het verre land wordt tentoongesteld naast de eigen tekening in het museum voor kindertekeningen op de zolder van het Oude Raadhuis in Aalsmeer. Daar ontmoeten twee werelden elkaar en ontstaat er ruimte voor reflectie, discussie en duiding.

Boekje

De tekeningen en handgeschreven teksten van de kinderen uit Tegenvoeters worden samengebracht in een boekje. Het boekje is vanaf november 2013 te koop voor  € 5. Voor kinderen en volwassenen een bijzondere kans om kennis te maken met de onbevangenheid en zeggingskracht van de kindertekening.


In de kunst ontdek je de verschillen, maar ook hoeveel je met elkaar gemeen hebt. Ervaringen uitwisselen en kennismaken met andere culturen is dan ook de opzet van de Kinderkunstzolder.Deze expositie was te zien t/m zondag 2 maart 2014 in Het Oude Raadhuis (google map)

Locatie:
KInderkunstzolder - Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 2 maart 2014

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»