programmaprogramma

Kunstroute 2009

Kunstroute 2009

Op 16 verschillende Aalsmeerse locaties kan dit weekeinde worden genoten van schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek, foto’s, keramiek, sieraden, architectuur, voordrachten, poëzie, jazz, klassieke en wereldmuziek, beelden, tekeningen, grafiek, foto’s, keramiek, sieraden, architectuur, voordrachten, poëzie, jazz, klassieke en wereldmuziek. En er is een workshop voor kinderen.

De officiële opening wordt verricht door de wethouder van cultuur, Mr. J.J. Overbeek, op zaterdag om 11.00 uur op de locatie Uiterweg 94 (Jachthaven Otto). U bent daarbij van harte welkom vanaf 10.30 uur.

Download de flyer


Locatie 1

Uiterweg 94
Beelden, schilderijen, grafiek, fotografie, keramiek, sieraden.
In de loods van jachthaven Cees Otto exposeren 22 kunstenaars hun werk. Schilderijen/tekeningen/grafiek: Inge van den Bout, Jan Carel Damsté, Janny van der Geest, Claudette de Jong, Basile Maree, Greet Mooiman, Jeannette Olree, Marleen Oud, Jocke Overwater, Jacqueline van der Plaat, Toinie van Schendel, Michel Sehstedt, Gregorio Vallejo, Ria Voogel. Beelden: Ienke Damsté, Henny Heijnen, Arthur Meijer en Jules Sol. Fotografie: Wouter van Buuren, Ann Loogman, Joke Schouwvlieger. Verder toont Sabine Sloots glass fusing en Bianca Knijn beelden en sieraden.

Muziek
Zaterdag ± 11 uur Duo van Otterloo. Bas en Kathelijne van Otterloo (resp. bas en zang) zetten samen wonderschone jazzmuziek neer in deze bijzondere akoestische formatie. Zaterdag 15.00 uur Judith Glasbeek en het fluitensemble van De Hint. Deze dames zijn van alle markten thuis. Zij brengen een verrassend repertoire aan muziek, bijzonder aangenaam om naar te luisteren!

Zondag 15.00 uur Kaaijk en Co presenteert klassieke muziek op een zodanige manier dat iedereen dit kan waarderen. Gekke muziek, waarbij je ook kunt lachen! Johanni Pfeiffer (sopraan), Myrna Dijkstra (alt), Piet Vreeken (tenor) en Maarten Vlijminckx (tenor), Jan Walch (bas) en Lisa Kaaijk (sopraan en piano). De catering op deze locatie wordt verzorgd door Café Sportzicht.


Locatie 2

Uiterweg 235
Beelden, schilderijen, fotografie
Kunstenaars Mark van Kuppevelt (beelden), Ilse Blesing, Connie Fransen (schilderijen) en Monic Persoon (fotografie) exposeren op deze sfeervolle en bedrijvige locatie hun werk. Locatiehouder Jos Persoon zal het smidsvuur weer volop laten branden. Vanuit het Ketelhuis worden lekkere hapjes en drankjes geserveerd. Muziek Tevens kunt u genieten van live-muziek; zaterdag speelt Hein Meijer, alias Little Boogy Boy en op zondag wordt de locatie opgeluisterd door de zang van Merel Meijdam.


Locatie 3

Uiterweg 185
Schilderijen, grafiek, keramiek
Langs de boomgaard loopt u naar achteren, daar vindt u het atelier van Karin Borgman en Het Polijstpaleis. Karin exposeert schilderijen en grafiek, Nanette Kuijpers toont nieuw keramisch werk. Op het terras wordt zelfgebakken appeltaart geserveerd bij de thee of koffie.


Locatie 4

Uiterweg 134
Architectuur
Bij jachthaven Piet Huis heeft de KCA-werkgroep Architectuur & Monumenten een tentoonstelling ingericht van de beroemde Amerikaanse architect Jon Jerde. Deze is in ons land vooral bekend van de Beurstraverse te Rotterdam, waar hij de uitwerking van de z.g. Koopgoot voor zijn rekening nam. Van zijn bureau The Jerde Partnership, dat in Aalsmeer aan het ontwerp van Bloomin’Holland – het centrum van Green Park – werkt, zijn er tekeningen, films, foto’s en maquettes te zien. De expositie blijft geopend t/m 26 september.


Locatie 5

Uiterweg 125-127
Beelden, schilderijen, keramiek, sieraden
Op De Oude Werf exposeren: Jean Groenendijk beelden, Mery Voorn- Speekhout schilderijen, Anneke Harting keramiek, Hansje Havinga en Ingrid van Zijverden- Buijs sieraden.


Locatie 6

Uiterweg 90/a
Fotografie, natural art, videokunst.
Elize Eveleens werd geïnspireerd door seringen, en toont werk dat tot stand kwam in samenwerking met Wilfried Overwater. Verder exposeren: José Eveleens keramiek, Marita Veldt hoeden, Ton Offerman videokunst. Er is muziek en er wordt koffie en thee geschonken met iets lekkers erbij.


Locatie 7

Uiterweg 32
Schilderijen, beelden, sculpturen, keramiek, sieraden, hoofddeksels.
In de kassen en schuren van de Historische Tuin exposeren: Hans de Raad beelden van hout en brons, Betty Disco objecten van papier en schilderijen, Imke Beek sculpturen van brons, papier en andere materialen, Leni Buisma-Tas schilderijen van gekleurde bijenwas, Marnell van Zoelen sieraden en beeldwerk, Jan Faber schilderijen, Margriet Zwarthoed keramiek, Lidy Veen hoofddeksels.

Muziek
Zaterdag 13.00-16.00 uur
Skizzo, trekharmonica en zang

Zondag 13.00-16.00 uur
Zanggroep Braq, van folkballads tot popklassiekers.


Locatie 8

Dorpsstraat 8
Fotografie
In Het Oude Raadhuis wordt werk getoond van Eddy Posthuma de Boer. De fotograaf heeft een halve eeuw over de wereld gezworven en in meer dan 80 landen het menselijk leven geportretteerd. De expositie is nog te zien t/m 4 oktober (donderdag t/m zondag 14-17 uur). 14.00 – 16.00 uur

Workshop voor kinderen (6 – 12 jaar)
De tuin is tijdens de Kunstroute omgetoverd tot een openluchtatelier! Allerlei soorten snoeihout, ijzerdraad, grillig touw, zachte wol en kleurrijke stoffen liggen klaar om mee aan de slag te gaan! We gaan een beeld van een takkenbeest maken en dit versieren met verf en alles wat je maar vindt. Het creatieve team staat klaar om de kinderen te begeleiden. De resultaten worden direct getoond op de Kinderkunstzolder.


Locatie 9

Chrysantenstraat 44
‘Verfstreken’
In galerie Coq Scheltens exposeert de kunstenaarsgroep Verfstreken uit Alphen a/d Rijn. Deze bijzondere kunstenaars zijn licht verstandelijk gehandicapt. Hun werk is spontaan, direct en kleurig. Het geëxposeerde werk is te koop en de opbrengst gaat naar de Verfstreken.


Locatie 10

Marktstraat 19
‘Muzikale Kunst’
In De Oude Veiling vindt u: 

  • foto’s, schilderijen, beelden en keramiek van, door en over Aalsmeerse muzikanten;
  • bijzondere muziekinstrumenten uit de Aalsmeerse muziekgeschiedenis;
  • een collectie bijzondere platenhoezen en affiches.

Er zijn speciale optredens van een keur aan Aalsmeerse muzikanten en acts. De invulling van een en ander is in handen van Stichting Muzikaalsmeer. Op het menu van De Oude Veiling staan dit weekend speciale muzikale hapjes.


Locatie 11

Oude Spoordijk 14
Schilderijen, sieraden
Cathy van der Meulen toont in haar atelierboot en tuin eigen werk. Gastexposant is Angelino de Kat met sieraden.


Locatie 12

Stokkeland
Keramiek
Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer staat de oude bloemenschuur (1927) waarin Carla Huson haar keramiekatelier heeft. Zij zal u verrassen met nieuw en niet eerder vertoond werk.


Locatie 13

Gerberastraat 4
Muziek en poëzie
In cultureel café Bacchus kunt u een tentoonstelling bekijken van foto’s die Reinoud Staps maakte van artiesten die de laatste jaren in Bacchus hebben opgetreden. En u kunt vooral luisteren naar muziek: Zaterdag 14.00 uur Deux Framboises: Merel Meijdam (zang) en Lisa Kaaijk (zang en piano) brengen bekende, onbekende, gekke, humoristische, shockerende en ontroerende liederen. Meezingen mag! Zondag 16.00 uur Eindborrel Kunstroute met het Aalsmeers Jazzkwartet. Robbert Tuinhof, Wicher de Boer, Jan Busstra en Goos Kaaijk spelen lekkere Jazzstandards. Onder het genot van deze muziek kijken we nog even terug op de Kunstroute.


Locatie 14

Stommeerweg
Gedichtentuin
Op het historische Boomkwekerskerkhof kunt u in alle rust genieten van poëzie. Meer dan 25 dichters uit Aalsmeer en omgeving hebben een kleine veertig gedichten geschreven over het op deze plek toepasselijke thema ‘Vergankelijkheid’. De gedichten staan op speciale standaards opgesteld tussen de oude grafzerken, onder de indrukwekkende oude bomen.


Locatie 15

Stommeerweg
Kinderkunst
In de Watertoren wordt werk tentoongesteld, op het thema Cobra gemaakt door leerlingen van groep 7 van twee scholen. Van OBS De Zuidooster is er driedimensionaal werk te zien, van de Maaike van Son uit Kudelstaart schilderen tekenwerk. Wie de moeite neemt de toren te beklimmen (tegen betaling) heeft een prachtig uitzicht over de Westeinderplassen en omgeving.


Locatie 16

Kudelstaartseweg 1
Schilderijen, beelden, keramiek en glasobjecten
In de voormalige waterkelder tegenover de Watertoren is galerie Sous-Terre gevestigd. Hier is werk te zien van een grote verscheidenheid: figuratief, realistisch, abstract, van verschillende kunstenaars. In de tuin een uitgebreide verzameling beelden, eveneens in allerlei stijlen en materialen. Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de schilder Edo Kaaij. Deze laat zich onder meer inspireren door vrouwengezichten. Het zijn geen traditionele portretten, maar dik in de verf gezette, abstracte texturen die moeiteloos integreren met het figuratieve onderwerp.


Terug naar het archief

Locatie:
Overal inAalsmeer

Tijd:
19 en 20 september

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»