programmaprogramma

Kunstroute 2011

Kunstroute 2011

Download de flyer

Op 15 verschillende Aalsmeerse locaties kunt u dit weekeinde genieten van schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek, foto's, keramiek, sieraden en modeaccessoires. Ook wordt er poëzie, jazz, klassieke en wereldmuziek ten gehore gebracht. En voor kinderen is er een workshop hoeden maken.

De officiële opening wordt verricht door Saskia Bruines, directeur van De Hint, op zaterdag om 11.00 uur op Locatie 1 (Jachthaven Otto, Uiterweg 94). Het Aalsmeerse koor Davanti zorgt voor een muzikale noot.

U bent van harte welkom.


Locatie 1

Uiterweg 94
Beelden, schilderijen, grafiek, fotografie, glaskunst en sieraden
In de loods van jachthaven Cees Otto exposeren tweeëntwintig kunstenaars hun werk.
Schilderijen: Robin Akkerman, Marlies van Boekel, Olga Gasparian, Araun Gordijn, July Leesberg, Michel Sehstedt. Beelden: Mark van Kuppevelt, Claus Leinenbach. Verder zijn er van Ilse Blesing beelden en schilderijen, van Loes Verbrugge glasobjecten en schilderijen en van Ellen ten Kroode aquarellen te zien, exposeert Herman Hofmans beelden en keramiek en Marijke van Oostrum waxschilderijen en textiel. Dennis A-Tjak toont bloemenfoto's en Heidi Wallheimer portretfoto's en plastieken, Olger objecten, Paula Schulte keramiek, Wilma Huysman sieraden. Er zijn illustraties te zien van Dutch Dolls (Nanna Koekoek & Geeske de Graaf), houten meubels van Frida van der Poel en van MaNUmanu (Renee Reijenders) meubel-knuffel-kunstwerk.

Muziek
Zaterdag kunt u muziek beluisteren: aansluitend op de opening het bekende Aalsmeerse koor Davanti, daarna speelt om 13 uur Cor Trommel accordeon en om 14 uur het fluitensemble van De Hint, o.l.v. Judith Glasbeek.

Zondag is er om 14 uur een optreden van Kaaijk & Co, klassiek met een theatraal tintje (Johanni Pfeiffer, Myrna Dijkstra, Jan Walch, Wilbert Streng, Maarten Vlijminckx, Piet Vreeken, Lisa Kaaijk).

De catering op deze locatie wordt verzorgd door Horeca Team Jan Kerzaan.


Locatie 2

Uiterweg 185
Schilderijen, grafiek, keramiek
Volg 't schelpenpad langs de boomgaard naar achteren, en u komt bij het atelier van Karin Borgman. Karin exposeert schilderijen en grafiek, Femke Kempkes beelden en installaties. In het kleine atelier is keramiek te zien van Nanette Kuijpers op het thema Versteende sporen. Beide dagen om 15 uur kunt u wereld jazz horen van Neco Novella.


Op het terras creatieve catering van Neeltje & Diede (huisgebakken appeltaart) in zelf ontworpen bedrijfskleding.


Locatie 3

Uiterweg 181
Beelden

In het atelier en in de tuin toont Miep Maarse haar werk. Zij gebruikt verschillende materialen, als brons, steen en kunststof. Behalve de bekende door dieren geïnspireerde beelden, zijn er portretten en penningen te zien. Haar geometrische figuren zijn in perspex of staal.


Locatie 4

Uiterweg 125-127
Keramiek, beelden, schilderijen, foto's, sieraden en modeaccessoires
Op jachthaven De Oude Werf van de familie Harting exposeren 6 kunstenaars: Mery Voorn schilderijen, Margot Tepas beelden en keramiek, Louise Prins schilderijen, foto's en muziek, Elisabeth Leyen keramische dierfiguren, Theo Neerhof objecten van papier en rubber, Anneke Harting keramiek.

Zaterdag 15.00 uur zingt het Aalsmeerse smartlappenkoor Denk Aan De Buren weer de sterren van de hemel. Op zondagmiddag treden verschillende muzikanten op.

Er wordt er een heerlijke espresso en een wijntje geschonken. De opbrengst is voor een kindertehuis in Mexico, waar Deborah Harting als vrijwilligster werkt.


Locatie 5

Uiterweg 71
Schilderijen en fotografie
Na het succes van vorig jaar presenteren de Aalsmeerse kunstenaars Connie Fransen (schilderijen) en Monic Persoon (fotografie) hun werk wederom op een eenmalige en unieke locatie: een leegstaande kas van Kwekerij De Residentie. Opnieuw gaan zij de uitdaging aan om samen een plek te creëren, waar hun werk de kunstroutebezoekers weer zal verrassen. Beide dagen is er levendige muziek.

De kas ligt achter aan de kwekerij, met uitzicht op de Kleine Poel en is met de fiets of lopend te bereiken.


Locatie 6

Uiterweg 32
Schilderijen, beelden, sculpturen, tekeningen, keramiek, sieraden, installaties
In de kassen en schuren van de Historische Tuin, soms letterlijk tussen de planten, exposeren: Eric Cremers, architectonische objecten; Marnell van Zoelen, beeldwerk; Liek Eijck, papieramiek; Ebriena de Meijer, sieraden; Engelien van der Weijden, tekeningen; Ria Bruine de Bruin, schilderijen; Mayella Geskus, installaties; Marion Kieft, installaties; Margriet Zwarthoed, keramiek; Hans Willemse, plantaardige sculpturen; Ine van der Horn, leerobjecten; Ank van de Braak, beelden; Lies van den Beld, beeldenmaker en Hilde Klomp, beeldkunst.

Muziek
Zaterdag 12-17 uur: Djembikkels, percussieband.
Zondag 14-17 uur: Masongo, West-Afrikaanse percussie.


Locatie 7

Dorpstraat 8
Schilderijen
In Het Oude Raadhuis exposeert Dick Stapel, een van de bekendste portretschilders van Nederland. Hij schildert o.m. prominente persoonlijkheden uit de politieke en culturele wereld.
In de tuin beelden van Marja Verhagen, in de vitrines penningen van Miep Maarse en Tamaz Asszonyi. De expositie loopt nog t/m 16 oktober (donderdag t/m zondag 14-17 uur).

Op de Kinderkunstzolder is de Dierenparade. Knappe dierentekeningen met gevoel voor humor van kinderen uit Rusland. Alles is te koop, opbrengst voor de kinderen van Tsjernobyl (t/m 13 november do-zo 14-17 uur).

Workshop 'Feesthoeden maken' voor kinderen
Zaterdag en zondag 14-16 uur
In de tuin van het Oude Raadhuis voor kinderen van 6-12 jaar (deelname € 3 per kind).
De tuin is omgetoverd tot hoedenatelier. Je maakt een basishoed en versiert die met stof, bloemen, takken, leer, bont, veren, lint, kralen en nog veel meer. Zo maak je een hoed voor carnaval of een feest. Heb je thuis nog kant, stof of veren, neem ze dan mee en verwerk ze in je eigen creatie. Na afloop ga je met je hoed op de foto en er is een catwalk waar je de hoed laat zien. Er staat een team van knutseldeskundigen klaar om je te helpen bij het ontwerpen.


Locatie 8

Marktstraat 19
In De Oude Veiling exposeert de stichting Muziekaalsmeer muziekinstrumenten, foto's en relikwieën uit het Aalsmeerse muziekverleden en vertoont daarvan beeldregistraties. Ook het inmiddels befaamde boek met dvd en cd zal tijdens de Kunstroute hier verkrijgbaar zijn.

Tevens is er deze dagen live muziek in een van de Oude Veilingzalen. Zondag brengt dorpsdichter Marcel Harting samen met Saskia Veenswijk gedichten en liedjes ten gehore.

Na bezoek aan de Kunstroute kunt u terecht voor een borrel of een diner.


Locatie 9

Van Cleeffkade 12a
Schilderijen, tekeningen, grafiek
Het Huiskamermuseum Aalsmeer huisvest de spraakmakende Mokum Collectie, in 22 jaar bijeengebracht door Dieuwke Bakker (1935-1984), stichtster van de Amsterdamse Galerie Mokum, en van grote internationale waarde. De verzameling omvat werken van een dertigtal bekende, over het algemeen realistische kunstenaars.
(Behalve tijdens de Kunstroute is het Huiskamermuseum geopend op elk eerste weekeinde van de maand op zaterdag en zondag 12- 7 uur en op afspraak. De toegang is gratis.)


Locatie 10

Oude Spoordijk 14

Schilderijen, beelden, sieraden, hoeden
Cathy van der Meulen toont in haar atelierboot en tuin eigen werk. Gastexposanten zijn hoedenmaakster Lidy Veen uit Alkmaar en Anneke de Rond uit Amsterdam (sieraden en objecten van zilver).
Muziek wordt verzorgd door de Hoofddorpse gitarist Co Kemp.


Locatie 11

Stokkeland
Keramiek
Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer staat de antieke bloemenschuur (1927) waarin keramiste Carla Huson haar atelier heeft. Zij zal u verrassen met nieuw en niet eerder vertoond werk.


Locatie 12

Gerberastaat 4
Foto's
In cultureel café Bacchus kunt u een tentoonstelling bekijken van foto's van Birgit Matschullat, Merel Meijdam en Reinoud Staps.

Kunstrouteborrel
Zaterdag is er om 17 uur de speciale borrel voor de deelnemende kunstenaars, musici en andere betrokkenen bij de Kunstroute.

Afsluitingsborrel met muziek
Zondag 17 uur is de afsluitingsborrel (voor iedereen), opgeluisterd met live-jazzmuziek door een ensemble o.l.v. Goos Kaaijk.


Locatie 13

Stommeerweg, hoek Gerberastraat
Gedichtentuin
Op het historische Boomkwekerskerkhof kunt u in alle rust genieten van poëzie. Dichters uit Aalsmeer en omgeving hebben op het thema 'Vrij' 22 gedichten geschreven. Deze staan op speciale standaards opgesteld tussen de oude zerken en onder de indrukwekkende bomen. Zij zijn samengevoegd in een bundel, die te koop is bij de KCA-stand op Locatie 1, in het Boekhuis in de Zijdstraat en de Read-Shop in de Ophelialaan.

De Gedichtentuin is ook geopend op het weekeinde van 3 en 4 september 12-17 uur.


Locatie 14

Stommeerweg, (Watertoren)
Kinderkunst
In de watertoren wordt werk tentoongesteld van leerlingen van groep 7 van OBS De Zuid-ooster en OBS Kudelstaart. Van de eerstgenoemde school hebben de leerlingen twee-dimensionale kunstwerken gemaakt en van de tweede school zijn ze driedimensionaal aan de slag gegaan.
Wie de moeite neemt de toren te beklimmen heeft een prachtig uitzicht over de Westeinderplassen en omgeving.


Locatie 15

Kudelstaartseweg 1
Schilderijen, beelden, en glaskunst

In de voormalige waterkelder tegenover de Watertoren is Galerie Sous-Terre gevestigd. Hier is werk te zien van een grote verscheidenheid: figuratief, realistisch, abstract, van verschillende kunstenaars. Er zijn enkele honderden kunstwerken in stock. In de tuin een uitgebreide verzameling beelden, eveneens in allerlei stijlen en materialen. 


Terug naar het archief

Locatie:
Overal in Aalsmeer

Tijd:
17 en 18 september

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»