programmaprogramma

Kunstroute 2010

Kunstroute 2010

download de flyer

Op 14 verschillende Aalsmeerse locaties kan dit weekeinde worden genoten van schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek, foto's, keramiek, sieraden en modeaccessoires.

Ook wordt er poëzie, jazz, klassieke en wereldmuziek ten gehore gebracht. En voor kinderen is er een workshop.

De officiële opening wordt verricht door de wethouder van cultuur, Gertjan van der Hoeven, op zaterdag om 11.00 uur op Locatie 1 (Jachthaven Otto, Uiterweg 94). U bent hierbij van harte welkom.


Locatie 1

Uiterweg 94
Beelden, schilderijen, grafiek, fotografie, glaskunst en sieraden

In de loods van jachthaven Cees Otto exposeren 25 kunstenaars hun werk. Schilderijen: Ilse Blesing, Jan Carel Damsté, Judith Dubois, Erna Fransen, Araun Gordijn, Claudette de Jong, Ellen ten Kroode, Jacqueline van der Plaat, Yvonne Schmidt, Michel Sehstedt, Loes Verbrugge, Gerdi Wind. Beelden: Ienke Damsté, Babet Hansen, Mia Jansen, Adriana Kesteloo, Mark van Kuppevelt, Arthur Meijer. Fotografie: Andrë Novais. Verder zijn er van Edwin Biesheuvel foto's en glas te zien, exposeert Sabine Sloots glass fusing en Joke Wegman miniaturen. Marta Boino Eliseu, Wilma Huysman en Mirjam Margot tonen sieraden.

Muziek
Zaterdag
11 uur Cor Trommel (accordeon) speelt het levenslied.
12–13 uur de Sax Society (Sarina Rijlaarsdam, sopraan; Inge Leliveld, alt; Robbert Tuinhof, tenor; Maureen Natzijl, bariton).

Zondag
14-16 uur Judith Glasbeek met het fluit-ensemble van De Hint.

KCA heeft hier een infostand. U kunt zich daar aanmelden als Vriend(in) van KCA!

De catering op deze locatie wordt verzorgd door Horeca Team Jan Kerzaan.


Locatie 2

Uiterweg 185
Schilderijen, grafiek, keramiek

Volg "t schelpenpad langs de boomgaard naar achteren, en u komt bij het atelier van Karin Borgman. Karin exposeert schilderijen en grafiek, Femke Kempkes beelden en installaties.

Op het terras wordt zelfgebakken appeltaart geserveerd bij de thee of koffie. U kunt er ook troubadour Jasper van der Lagemaat horen.


Locatie 3

Uiterweg 134
Schilderijen en fotografie

Op deze nieuwe locatie presenteren de Aalsmeerse kunstenaars Connie Fransen (schilderijen) en Monic Persoon (fotografie) hun werk in het leegstaande woonhuis van de voormalige jachthaven Het Geluk. De woonkamer is ingericht als museumzaal, maar de bezoeker mag doorkijken in de rest van het huis, dat is behangen met portretten van de meest uiteenlopende figuren en met fantastische landschappen. En er zijn verrassingen achter gesloten kastdeurtjes en in kijkkasten. Vanuit de keuken zullen lekkere drankjes en bijzondere hapjes worden geserveerd. Op beide dagen zal er levende muziek zijn.


Locatie 4

Uiterweg 125-12
Keramiek, beelden, schilderijen, foto's, sieraden en modeaccessoires

In de botenloods van de familie Harting, exposeert Anneke Harting kleurige keramiek. In de tuin ziet u bijzondere honden. Mery Voorn toont schilderijen en Romee Kanis - dit jaar voor het eerst - haar bronzen beelden. Irene Groeneveld (Dahdiesja) maakt gebruiksvoorwerpen, zoals tassen, mutsen en beenkappen van vilt in combinatie met o.a. gerecycled textiel en/of rubber. Haar buitenobjecten zijn van metaal met vilt. Van Mladen Cicek is er het project "Bijzondere gewone buurters", een serie portretfoto’s van een aantal bewoners van de Uiterweg.

Zaterdag 15-16 uur zingt het Aalsmeerse smartlappenkoor "Denk Aan De Buren".


Locatie 5

Uiterweg 32
Schilderijen, beelden, sculpturen, keramiek, sieraden, hoofddeksels

In de kassen en schuren van de Historische Tuin, soms letterlijk tussen de planten, exposeren: Nanda van Alebeek (sculpturen voor binnen, buiten en op het water), Nynke van Amersfoort (2-/3-dimensionaal papier en textiel), Roelinde Boot (draagbare kunst en installaties), Ria Bruine de Bruin (schilderijen), Hélène van Dorp (wearable art), Godelieve Geurts (beelden), Ton Kroes beeldend kunstenaar, Ineke Smienk (glaskunst en pentekeningen), Engelien van der Weyden (tekeningen), Marnell van Zoelen (installaties) en Margriet Zwarthoed (keramiek).

Muziek
Zaterdag 13-16 uur: Azul, moderne folkmuziek (Marion van Kouwen (trekharmonica, concertina, zang), Kees Mook (viool) en Alex Fontijne (gitaar, mandoline, zang).

Zondag 13-16 uur : Zanggroep Braq (Annet, Babette, Marion, Ton, Emiel en Martin), van folkballads tot pop-klassiekers.

Op beide dagen van 12-17 uur spelen de Djembikkels bij de hoofdingang van de Tuin afwisselend traditionele en eigen ritmes o.l.v. Djembikkel Kelsie.


Locatie 6

Dorpstraat 8
Beelden

In Het Oude Raadhuis exposeert Miep Maarse, die veertig jaar actief is als beeldhouwer. In verschillende materialen (brons, steen, keramiek en kunststof) creëert zij nijlpaarden, olifanten, beren en andere dieren, die met hun grote volume dienen als inspiratiebron. Zij geeft ze menselijke trekken vol humor en vrolijkheid. Haar oeuvre omvat ook portretten in brons; haar penningen zijn kleine sculpturen. Afwijkend van haar figuratieve bronzen is haar geometrisch werk in perspex of staal . De expositie is nog te zien t/m 17 oktober (donderdag t/m zondag 14-17 uur).

Workshop "Dromen" voor kinderen
Zaterdag en zondag 14.00-15.30 uur in de tuin van het Oude Raadhuis voor kinderen van 5-12 jaar (deelname € 2 per kind). Kinderen hebben een fantasierijk droomleven, waar ze graag over schrijven en tekenen. Die droomavonturen, waarin je kunt vliegen als een paard met vleugels of kunt landen op de maan, moeten worden vastgelegd voor later en wel op een echt kussensloop, met textielkrijt! Welke kleuren en voorwerpen zie je in je droom en wat is daar de betekenis van? Dorpsdichter Marcel Harting moedigt de kinderen aan een droomgedicht te maken. (Kom dus vooral op tijd om naar hem te luisteren!) Het creatieve team van de Kinderkunstzolder staat klaar om je te helpen. Na afloop worden de kleurrijke slopen aan een waslijn getoond en wordt de droomwereld verklaard aan het publiek. Daarna neem je je sloop mee naar huis en droom je voort op je eigen kunstwerk!


Locatie 7

Marktstraat 7
Beeldende kunst en muziek

In De Oude Veiling exposeren diverse kunstenaars, waaronder Femke Kempkes met een installatie.

Muziek
Zaterdagavond om 22.00 uur is er een optreden van Blue Wave. Deze band put zijn inspiratie uit twee belangrijke bronnen: de omvangrijke en gerespecteerde Amerikaanse bluesgitaartraditie en de orgel/gitaartraditie uit de zestiger jaren. Elvis Sergo bespeelt de voetbassen van het hammondorgel op zeer originele wijze. Zondagmiddag vanaf 16.00 uur dragen Aalsmeerse dichters en schrijvers voor uit eigen werk en is er een muzikaal gelegenheidstrio.

Zondagmiddag
Afsluiting kunstroute voor deelnemers met borrel en diverse hapjes vanaf 17.30 uur.

Op het menu van De Oude Veiling staan dit weekend speciale muzikale hapjes.


Locatie 8

van Cleefkade 12/a
Schilderijen, tekeningen, grafiek

Het Huiskamermuseum Aalsmeer huisvest de spraakmakende Mokum Collectie, in 22 jaar bijeengebracht door Dieuwke Bakker (1935-1984), stichtster van de Amsterdamse Galerie Mokum, en van grote internationale waarde. Werken van een dertigtal bekende, over het algemeen realistische kunstenaars. Een unieke collectie! (Het Huiskamermuseum is geopend ieder eerste weekeinde van de maand op zaterdag en zondag 12 - 17 uur en op afspraak.).


Locatie 9

Oude Spoordijk 14
Schilderijen, beelden, sieraden, hoeden


Cathy van der Meulen toont in haar atelierboot en tuin eigen werk. Gastexposanten zijn de Amsterdamse beeldhouwer Kees Reek, hoedenmaakster Lidy Veen uit Alkmaar en de Haarlemse beeldhouwer/edelsmit Erica de Kat Angelino met sieraden geïnspireerd op kindertekeningen.


Locatie 10

Stokkeland  
Keramiek

Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer staat de oude bloemenschuur (1927) waarin Carla Huson haar keramiekatelier heeft. Zij zal u verrassen met nieuw en niet eerder vertoond werk.


Locatie 11

Gerberastraat 4
Muziek en poëzie

Cultuurtempel Bacchus zal worden omgetoverd tot expositieruimte. Birgit Matschullat en Reinoud Staps zullen eigen fotografisch werk exposeren.Het balkon zal gevuld worden met de fraai uitgelichte werken van de twee exposanten maar ook beneden zal er genoeg te zien zijn.

Birgit Matschullat, geboren in Keulen heeft een fascinatie voor de mensen in haar persoonlijke omgeving. Haar beelden zijn kleine persoonlijke verhalen, waar we ons, als we goed kijken allemaal mee kunnen identificeren. Zij maakt gebruik van zowel traditionele als moderne fotografische technieken.

Reinoud toont een aantal series die de verzamelnaam "onder bogen" hebben meegekregen. Het betreft werk dat voornamelijk in 2009 in Italië is gemaakt en de kijker meeneemt naar het leven onder de alom aanwezige bogen die sinds de Romeinse bouwkunst niet meer zijn weg te denken uit de architectuur.

En u kunt er vooral luisteren naar muziek:

Zaterdag  

16-17 uur
Kaaijk&Co, klassiek met een theatraal tintje: Johanni Pfeiffer, Myrna Dijkstra, Wilbert Streng, Jan Walch, Piet Vreeken, Maarten Vlijminckx en Lisa Kaaijk.  

17-18 uur
Klezmer van Lonneke Tausch op accordeon  

18.30-21 uur  
bewerkingen van pop, jazz en blues songs door Dark Rosie, Miranda Zuurbier zang en accordeon, Ton Hemmen gitaar en Peter Contrabas.  Zij zorgen voor opluistering van de speciale Borrel voor kunstenaars, musici en andere betrokkenen bij de Kunstroute.  

Zondag  

16-19 uur
jazz o.l.v. Goos Kaaijk, slagwerk; Dick Vink, piano; Bas van Otterloo, bas en Mystery guest.


Locatie 12

Stommeerweg, hoek Gerberastaat
Gedichtentuin

Op het historische Boomkwekerskerkhof kunt u in alle rust genieten van poëzie. Dichters uit Aalsmeer en omgeving hebben op het thema "Dichterbij" een 25-tal gedichten geschreven. Deze staan op speciale standaards opgesteld tussen de oude zerken en onder de indrukwekkende bomen. Zij zijn samengevoegd in een bundel, die te koop is bij de KCA-stand op Locatie 1 en in het Boekhuis in de Zijdstraat. Het kerkhof is ook geopend op het weekeinde van 4/5 september 12-17 uur.


Locatie 13

Stommeerweg 
Kinderkunst

In de watertoren wordt werk tentoongesteld van leerlingen van groep 7 van OBS De Zuidooster en OBS Kudelstaart. Van de eerstgenoemde school hebben de leerlingen tweedimensionale kunstwerken gemaakt en van de tweede school zijn ze driedimensionaal aan de slag gegaan.

Wie de moeite neemt de toren te beklimmen heeft een prachtig uitzicht over de Westeinderplassen en omgeving.


Locatie 14

Kudelstaartseweg 1 
Schilderijen, beelden, keramiek en glasobjecten

In de voormalige waterkelder tegenover de Watertoren is Galerie Sous-Terre gevestigd. Hier is werk te zien van een grote verscheidenheid: figuratief, realistisch, abstract, van verschillende kunstenaars. Er zijn enkele honderden kunstwerken in stock. In de tuin een uitgebreide verzameling beelden, eveneens in allerlei stijlen en materialen. In het Kunstroute-weekend is de opening van een expositie van glaskunst van Katrin Maurer en schilderijen van Tom Amann en Erica Terpstra.


Terug naar het archief

Locatie:
Overal in Aalsmeer

Tijd:
18 en 19 september

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»