programmaprogramma

Kunstroute 2008

Kunstroute 2008

download de flyer

De Kunstroute 2008 is weer een uiterst interessant evenement voor het cultureel geïnteresseerde publiek. Op twaalf verschillende Aalsmeerse locaties kan dit weekeinde worden genoten van schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek, foto's, keramiek, sieraden, poëzie, voordrachten, jazz, klassieke en wereldmuziek.

De officiële opening wordt verricht door burgemeester P.J.M.Litjens, zaterdag om 11.00 uur op de locatie Uiterweg 94 (Jachthaven Otto). U bent van harte welkom vanaf 10.30 uur. 


Locatie 1

Uiterweg 94

Beelden, schilderijen, grafiek, fotografie, keramiek, sieraden
In de loods van jachthaven Cees Otto exposeren 20 kunstenaars hun werk.
Schilderijen/tekeningen/grafiek: Araun Gordijn, Claudette de Jong, Annelie Klein Sprokkelhorst, Simon Kramer, Nina Laura, Lego Lima, Cathy van der Meulen, Jeanette Olree, Jacqueline van der Plaat, Rijnhard Schregardus, Michel Sehstedt, Coenraad Smit, Gregorio Vallejo.

Beelden: Wies Brommer, Anne Porcelijn, Sansia/Karina Tan. Sabine Louis toont keramiek en Milly Brouwer keramiek, glazen, klei-ikonen. Verder zijn er sieraden en sculpturen van Mirjam Jakubowski en Natalie Hoogeveen en foto's van Edwin Biesheuvel.

Muziek
Zaterdag 11.15-12.15 uur brengen Merel en Lennert eigentijdse muziek met een jazzy ondertoon. 14.00-16.00 uur het Aalsmeers Jazz Kwartet (Robbert Tuinhof sax, Jan Busstra piano, Wicher de Boer bas, Goos Kaaijk drums) met lekkere swing.
Zondag 12.00 uur kunt u de ritmegroep Djembikkels horen. 14.00-16.00 uur speelt een fluit-ensemble o.l.v. Judith Glasbeek muziek met een Keltisch tintje.

De catering op deze locatie wordt weer verzorgd door Café Sportzicht.


Locatie 2

Uiterweg 235

Beelden, fotografie
Kunstenaars Mark van Kuppevelt (beelden), Josine van Erp en Monic Persoon (fotografie) exposeren nieuw werk. In het Ketelhuis kunt u poffertjes eten.

Muziek
Zaterdag vanaf 15.00 uur optreden van de Kadoband (Helma Persoon, Ton Offerman, Menno Boddé, Rob Bijl en Rob Alderden). Zondag 14.00 uur speelt Hein Meijer, alias Little Boogy Boy. Op zaterdag is er een demonstratie van het oude smidsambacht door Jos Persoon.


Locatie 3

Uiterweg 185

Schilderijen, grafiek, keramiek
Langs de boomgaard loopt u naar achteren, daar vindt u het atelier van Karin Borgman. Zij exposeert schilderijen en grafiek. Ook zal hier het Polijstpaleis voor het eerst zijn deuren openen voor het publiek. In dit kleine atelier werkt Nanette Kuijpers, die dit jaar afstudeerde aan de keramiekopleiding SBB in Gouda. Behalve van kunst, kunt u op het terras genieten van appeltaart.


Locatie 4

Uiterweg 125

Beelden, schilderijen, keramiek, sieraden
Op de locatie Anneke Harting/De Oude Werf exposeren: Wessel Bezemer bronzen beelden, Joop Koopman keramiek, Marc Lange sieraden, Mery Voorn schilderijen, Anneke Harting keramiek. Verder is er een espressobar met leuke mokjes.

Muziek
Het smartlappenkoor ‘Denk aan de buren' zingt zondagmiddag om 15.00 uur uit volle borst in de oude botenloods!


Locatie 5

Uiterweg 90a

Schilderijen, fotografie, natural art
Elize Eveleens Fotostyling exposeert foto's in samenwerking met fotograaf Wilfried Overwater. Rob Plattel toont ‘natural art' creaties en Connie Fransen acrylschilderijen. Er wordt koffie en thee geschonken.

Muziek
Zaterdag 15.30 uur optreden van flamenco-gitarist Yorgos Valiris. Zondag is er lekkere live muziek.


Locatie 6

Uiterweg 32

Schilderijen, beelden, tekeningen, fotografie, sieraden, installaties, viltkunst
In de kassen en schuren van de Historische Tuin exposeren: Frans Beelen sieraden, Hetty de Boer, beelden, panelen en tekeningen, Criss Esser viltmaker, Jan Faber schilderijen, Marion Kieft objecten en fotografie, Greet Leuven beelden en schilderijen, Elis Vermeulen installatie- en viltkunst, Margriet Zwarthoed keramiek.

Muziek en poëzie
Zaterdag 12.00-17.00 uur: optreden van Skizzo (trekharmonica, poezie, zang en vertelkunst) Zondag 14.00-16.00 uur: Cor Trommel speelt op zijn accordeon muziek uit het leven.


Locatie 7

Dorpsstraat 9

Schilderijen, tekeningen
In Het Oude Raadhuis werk van Hendrik Valk (1897-1986), t/m 5 oktober, van donderdag t/m zondag 14-17 uur.

Workshop voor kinderen
De tuin is tijdens de Kunstroute omgetoverd tot een openluchtatelier! Allerlei materiaal, zoals krijt, verf, papier en de mooiste gekleurde stoffen liggen klaar om mee aan de slag te gaan! We gaan zelf letters ontwerpen en versieren met bladeren, dieren, figuren of patronen. Het creatieve team van de Kinderkunstzolder staat klaar om kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar te begeleiden (van 14.00 tot 16.00 uur). De resultaten van deze workshop worden direct getoond op de zolder van Het Oude Raadhuis.


Locatie 8

Chrysantenstraat 44

Toegepaste kunst
Coq Scheltens is nog in onderhandeling met een bekende kunstenaar/illustrator. Als het haar lukt diens werk tentoon te stellen, dan heeft ze in haar home-gallery een enorme publiekstrekker. U kunt hier en in de plaatselijke pers lezen wat er op haar locatie te zien is.


Locatie 9

Stokkeland

Keramiek
Op een idyllisch waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer staat de oude bloemenschuur (1927) waarin Carla Huson haar keramiekatelier heeft. Zij zal u verrassen met nieuw en niet eerder vertoond werk.


Locatie 10

Gerberastraat 4

Muziek en poëzie
In cultureel café Bacchus kunt u (alleen op zondag van 14.00-18.00 uur!) afwisselend luisteren naar poëzie en muziek. Aalsmeerse dichters lezen/dragen voor uit eigen werk: Joke Berensen, Inge Burgers, Aad van Dam, Koos Hagen, Marcel Harting, Bram Landzaat, Marianne Knecht. De Maarten Vlymincx Band brengt eigen composities ten gehore.


Locatie 11

Stommeerweg, Watertoren

Kinderkunst
In de Watertoren wordt werk tentoongesteld, gemaakt door leerlingen van de Zuidooster en de OBS. Vooraf stellen zij vragen aan een Aalsmeerse kunstenaar en brengen in de weken voorafgaande aan de kunstroute een bezoek aan de waterkelder (nu Galerie Sous-Terre), waar zij een middag gaan schilderen of kleien.


Locatie 12

Stommeerweg, Sous-Terre

Voormalige waterkelder
In de voormalige waterkelder tegenover de Watertoren is Galerie Sous-Terre gevestigd. Hier is werk te zien van een grote verscheidenheid: figuratief, realistisch, abstract van verschillende kunstenaars. In de tuin een uitgebreide verzameling beelden, eveneens in allerlei stijlen en materialen.


Terug naar het archief

Locatie:
Overal in Aalsmeer

Tijd:
20 en 21 september

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»