programmaprogramma

Christian Pabst Trio

Christian Pabst Trio

Het Christian Pabst Trio met saxofonist Bernard van Rossum. Christian Pabst, een pianist en componist uit het Duitse Saarland, is een heel bijzondere ontdekking van de Stichting KCA gebleken.

Hij is in 2006 naar Nederland gekomen om aan Conservatorium van Amsterdam jazzpiano te studeren bij Karel Boehlee en Rob van Bavel. Op zijn jonge leeftijd (hij werd in 1984 geboren) heeft hij al concerten gegeven in heel Europa, waar zijn gedreven, zeer swingende spel grote indruk maakte.

Centraal in de muzikale ontwikkeling van Christian Pabst staat zijn Trio: in de bassist David Andres (Muziekhogeschool, Keulen) en slagwerker Onno Witte (Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg) heeft hij ideale medestrijders gevonden om het muzikale avontuur te zoeken en zijn composities tot opzienbarend leven te brengen.

Christian brengt een ‘special guest' mee naar Aalsmeer: de Nederlands-Spaanse tenorsaxofonist Bernard van Rossum. ‘Hij speelt te gek,' zegt de pianist over hem. ‘Het wordt ook voor mij een interessante avond omdat het een compleet nieuwe bezetting is. Ben benieuwd!'


De voorstelling vond plaats in Cultureel Café Bacchus (google map)

Naar het archief

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
20 april 2013

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»