programmaprogramma

Hanneke Rouw & Vital Stahievitch

Hanneke Rouw & Vital Stahievitch

De jonge celliste Hanneke Rouw begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

In het Flower Art Museum wordt Hanneke begeleid door pianist en goede friend Vital Stahievitch. Vital is een begaafd pianist. Zijn muzikale carrière begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziek College. Op zijn zestiende won hij een prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Piano Competitie in Vilnius (Litouwen 1996, 2e prijs). Hij trad sindsdien op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen en de Verenigde Staten. Zijn repertoire bestaat uit stukken van verschillende stijlen, van oudere muziek naar moderne stukken, zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofiev.

Op het programma staan werken van Griek (Air uit Holbergsuite), Fauré (Élégy), de Cello Sonate I van Saint-Saëns (Cello Sonate I) en Chopin (Cello Sonata).


Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: vrijdag 10 november 2023, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: regulier tarief € 20; met FAM vriendenkaart € 17 (max. 2 kortingskaartjes per persoon), Jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)
Inlichtingen: Constantijn Hoffscholte 


In samenwerking met:


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 10 november 2023, 20.00 uur

Toegang € 20, FAM vrienden €17, jongeren € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»