programmaprogramma

Grupo del Sur

Grupo del Sur

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren ook in 2023 samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


We starten het nieuwe jaar op spetterende wijze met 'tango in de concertzaal'. Desde Adentro, van binnenuit. Zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Uit het hart, naar het hart. 

Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek. Hij bracht haar van de kroeg en de straat naar de concertzaal. Hij behield passie en melancholie en verrijkte haar met elementen uit klassieke muziek en jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireert tot op de dag van vandaag wereldwijd componisten, musici en luisteraars.

In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander Piazzolla’s muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken.

Op het programma staan veel composities van Piazzolla met daarnaast werken van musici die deel uitmaakten van zijn kwintet, waaronder violist Antonio Agri en pianist Pablo Ziegler.

Grupo del Sur geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. De cd ‘Inspiración’ werd live opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. De groep is regelmatig te zien op Brava TV en te beluisteren op Radio 4.

Matias Pedrana – Bandoneon, Anne-Marie van de Grint – viool, Paul Hagenaars – gitaar, Robin El-Hage – piano, Daniël Lehmann – contrabas   www.grupodelsur.nl

(foto: Diana Furrer - van Vlimmeren)

Om alvast in de stemming te komen is hier een voorproefje van een bijzonder concert:


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: vrijdag 27 januari 2023, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: regulier tarief € 20; met vriendenkaart KCA of FAM: € 17; jongerenticket € 10 (t/m 25 jaar); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)
Inlichtingen: Pierre Tuning of Constantijn Hoffscholte 


In samenwerking met:


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 27 januari 2023, 20.00 uur

Toegang € 20, met vriendenkorting €17, jongeren t/m 25

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»