programmaprogramma

Wittgenstein Project: kamermuziek

Wittgenstein Project: kamermuziek

Folke Nauta piano, Lars Wouters van den Oudenweijer klarinet, Elisabeth Smalt altviool

De linker hand in de schijnwerpers. Het is 1914. Paul Wittgenstein – de broer van Ludwig, de filosoof – heeft als jonge veelbelovende pianist zojuist zijn debuut gemaakt in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein als de oorlog uitbreekt. Zonder zich te bedenken stort hij zich in de strijd aan het oostfront en verliest al in de eerste dagen van de oorlog zijn rechterarm. Ondanks dat verlies zet Wittgenstein zijn carrière als concertpianist voort. Daar is bijvoorbeeld het beroemde concert van Maurice Ravel aan te danken. Er is ook – dat is veel minder bekend – kamermuziek voor Wittgenstein geschreven.

Pianist Folke Nauta richt zich sinds de jaren 2010 op muziek voor de linkerhand vanwege een aandoening (focale dystonie) in zijn rechterhand. Hij vestigde de aandacht op zich toen hij in 1994 als twintigjarige – nog tijdens zijn conservatoriumstudie in Amsterdam – het Internationale Muziekconcours van Scheveningen won. Drie jaar later behaalde hij zijn Masterdiploma met ‘een 10 met onderscheiding’. Nu staat de pianist centraal in het Wittgenstein Project –  met een schat aan werken van persoonlijke vrienden van Paul Wittgenstein, die volkomen ten onrechte op de plank zijn blijven liggen. (Foto: Dirk Rietveld, folkenauta.com)


Het concert begint om 15.00 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert. 

Let op: Het kan zijn dat bij de voorstellingen van KCA in Cultureel Café Bacchus ook in februari nog het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht is! 


Entree: € 17,50; jongeren t/m 25 jaar € 10
Dit concert is het tweede in een reeks van drie. Kijk hier voor de andere concerten. Er is ook een voordelig abonnement voor € 42,50 om voor alle drie concerten verzekerd te zijn van een zitplaats. Te koop in de KCA Ticketshop tot uiterlijk 23 januari 2022. 

Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning telefoon 06-14461305 of Reinoud Staps telefoon 0297-325304.


ARCHIEF

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
Zondag 20 februari 2022, 15.00 uur

Toegang € 17,50, jongeren t/m 25 jaar € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»