programmaprogramma

Ksenia Kouzmenko, pianoconcert

Ksenia Kouzmenko, pianoconcert

Het concert van KCA met Ksenia Kouzmenko in Bacchus wordt een muzikale ervaring om nooit te vergeten! Aart van der Wal roemt in Opus Klassiek ‘haar geweldige spel met de lyrische diepte en pure schoonheid die het afstraalt.’ Kouzmenko heeft een grote affiniteit heeft met het pianorepertoire van Tsjechische componisten. Want Tsjechië heeft in de afgelopen eeuw, evenals haar vaderland Wit-Rusland, een bloedige geschiedenis van oorlog en ellende moeten beleven.

Op het programma staan werken van o.a. Kabeláč, Janáček, Kvapil, Martinů, Slavicky en natuurlijk Tsjaikovski en Chopin. Beluister de troost van hun muziek: de componisten zoeken hun inspiratie in de prachtige natuur en de volksmuziek van hun vaderland. Uiteraard zal Ksenia - zelf ooit gevlucht uit Belarus - aandacht besteden aan de situatie in Oekraïne. Het virtuele pianospel van Kouzmenko wordt afgewisseld met poëzie voorgedragen door Servaas Jansen.

Hier MOET je als liefhebber van klassieke muziek bij zijn! KCA zorgt voor de koffie!

Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziekpartner. Zij speelt soloconcerten en kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In ruim 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma's. Zo zijn er een aantal projecten ontstaan met Tsjechische muziek, met o.a. wereldpremières van een aantal stukken uit de 20ste eeuw. 

Ksenia Kouzmenko studeerde aan het conservatorium van Minsk, waar zij cum laude afstudeerde. Zij vervolgde haar opleiding bij Igor Olovnikov en bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij was prijswinnaar tijdens verschillende internationale concoursen en heeft overal in Europa opgetreden. Vanaf 1999 geeft Kouzmenko zelf les aan het Koninklijk Conservatorium.


Het concert begint om 14.30 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert.

 Let op: Dit concert stond eerst gepland op 23 januari 2022 maar is vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen eind januari verplaats naar 17 april 2022. Reeds gekochte kaartjes en abonnementen blijven uiteraard geldig. Het kan zijn dat ook in april nog maatregelen van kracht zijn zoals bijvoorbeeld de verplichting van het tonen van een coronatoegangsbewijs. Wij houden u op de hoogte


Entree:
€ 17,50
€ 10 voor jongeren t/m 25 jaar € 10
€ 42,50 abonnement voor 3 klassieke concerten; voor info klik hier

Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning telefoon 06-14461305 of Reinoud Staps telefoon 0297-325304.


ARCHIEF

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
Zondag 17 april 2022, 14.30 uur

Toegang € 17,50, jongeren t/m 25 jaar € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»