programmaprogramma

Tim Kliphuis Viool Trio

Tim Kliphuis Viool Trio

Tim Kliphuis viool, Nigel Clark gitaar, Roy Percy contrabas

KCA wist Tim Kliphuis, een van 's werelds beste violisten met zijn trio naar Cultureel Café Bacchus te halen voor een adembenemend instrumenteel concert. Ga met hen mee op een ontdekkingstocht naar de troostende schoonheid en emotie van klassieke muziek!

Violist Tim Kliphuis is een buitenbeentje in de klassieke muziek. Hij is net zo thuis in de wereld van Bach, Beethoven en Vivaldi als in die van gypsy jazz. Hij laat grenzen van muzikale genres vervagen en stelt klassieke werken van grote componisten in een verrassend nieuw licht.

In de gedwongen afzondering van de lockdown componeerde Kliphuis The Five Elements. Zijn muziek verbeeldt de vier stoffelijke elementen Aarde, Lucht, Water en Vuur, gevolgd door Kwintessens. Dit vijfde element – ‘quinta essentia’ betekent letterlijk ‘vijfde wezen’ – werd beschouwd als immaterieel en werd ook wel aangeduid als Ether. Tim Kliphuis kijkt met dit vijfde element hoopvol naar de toekomst: ‘Wat is onze essentie eigenlijk, en hoe kunnen we die volgen?’

Kom genieten van klassieke muziek in de intime sfeer van Bacchus. KCA zorgt voor de koffie!

trailer


Het concert begint om 15.00 uur; zaal open een half uur voor aanvang concert. 

Let op: Bij de voorstellingen van KCA in Cultureel Café Bacchus is tot nader orde het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht!


Entree: € 17,50; KCA Jazzclubleden € 12,50; jongeren t/m 25 jaar €10; de koffie is gratis
Kaartverkoop: uitsluitend via voorverkoop in de KCA Ticketshop.

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304


ARCHIEF

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
Zondag 21 november, 15 uur

Toegang € 17,50; jongeren t/m 25 jaar € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»