programmaprogramma

Haarlem Voices

Haarlem Voices

De Haarlemse Koorschool St. Bavo is de bakermat van de Haarlem Voices. De jonge en ambitieuze groep van zestien zangers en zangeressen is nu al meer dan tien jaar bezig, onder leiding van Sarah Barrett, met de uitvoering van prachtige koorwerken uit vele stijlperiodes.

Naast het geven van eigen concerten treedt het ensemble op in verschillende concertseries in het land. 2016 markeerde het 10-jarig jubileum van Haarlem Voices. In maart stond het koor in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Philharmonie in Haarlem met werken van James MacMillan.

Daarna volgden optredens in Spaarndam, tijdens het Radio-4 programma “Spiegelzaal” en in juni opnieuw in het Amsterdamse Concertgebouw met het programma “Tussen Motet tot Madrigaal” (Bach’s Jesu Meine Freude, Monteverdi, Gibbons, Dowland en MacMillan). Na de zomer leverde Haarlem Voices een bijdrage aan een evenement van de Federatie Haarlemse Koren met liederen van Haarlemse zangers als Boudewijn de Groot.  

In 2008 was Haarlem Voices winnaar van het Nederlands Koor Festival in de categorie kamerkoor. Sindsdien wordt het ensemble regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan festivals in het buitenland.

Het programma dat ten gehore wordt gebracht is een try-out van hetgeen ze in juni in Londen willen zingen tijdens het tweejaarlijks “The London International A Cappella Choral Competition”.

Meer info: http://www.haarlemvoices.nlARCHIEF

Locatie:
Oudkatholieke Kerk, Oosteinderweg 394, Aalsmeer-Oost

Tijd:
12 maart 2017

Toegang € 17 ( t/m 16 jr € 8,50 )

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»