programmaprogramma

De vergelding

De vergelding

Op zondag 12 februari staat een bijzonder tekst- en muziekvoorstelling op het programma.De schrijver Jan Brokken vertelt over zijn boek “De vergelding” en Eleonora Pameijer en Marcel Worms zorgen voor de muzikale omlijsting.

“De vergelding” is een verhaal over een dorp in de tweede wereldoorlog, Rhoon, en de invloed van de oorlog op de inwoners. Lijn in het verhaal is een dramatische gebeurtenis waarbij, door de dood van een Duitse soldaat, zeven mannen worden geëxecuteerd. Over de oorzaak, mogelijke sabotage, en de daders is lang gezwegen maar door onderzoek van Bert Euser en schrijver Jan Brokken zijn nieuwe feiten opgedoken. Het resultaat is een emotioneel verhaal waarbij niet de schuldvraag centraal staat maar juist de beslissingen van mensen in oorlogstijd.

Eleonore Pameijer, dwarsfluit, en Marcel Worms, piano, spelen composities van Dick Kattenburg, Johanna Bordewijk-Roepman, Leo Smit, Rosy Wertheim, Marius Flothuis, Paul Hermann en Nico Richter.

De meeste van deze componisten overleefden de oorlog niet en kwamen om in concentratiekampen. Het opvallende is dat hun muziek niet diep tragisch is maar getuigt van een enorme vitaliteit.

Om meer mensen in de gelegenheid te stellen het concert bij te wonen wordt het uitgevoerd in de Doopsgezinde kerk, Aalsmeer.
ARCHIEF

Locatie:
Doopgezinde Kerk, Zijdstraat 55, Aalsmeer

Tijd:
12 februari 2017

Toegang € 17 ( t/m 16 jr € 8,50 )

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»