programmaprogramma

Haarlem Voices, a capella koor

Haarlem Voices, a capella koor

Vocaal ensemble Haarlem Voices , opgericht in 2006, is een jonge en ambitieuze groep van zestien zangers en zangeressen die voor een groot deel afkomstig is van de Haarlemse Koorschool St. Bavo. Onder leiding van dirigente Sarah Barrett streven zij kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen na.

Het repertoire  van Haarlem Voices bestaat uit religieuze en wereldlijke werken uit vele stijlperiodes, van renaissance tot avant-garde.

Naast het geven van eigen concerten treedt het ensemble op in verschillende concertseries in het land. In 2011was Haarlem Voices op radio 4 te horen in het programma "Spiegelzaal" in het Concertgebouw te Amsterdam. Enkele jaren eerder trad het koor eveneens op in het Amsterdams Concertgebouw met Janine Jansen en Herman van Veen. Naast het uitvoeren van a-capellawerken streeft Haarlem Voices naar muzikale samenwerking met instrumentale ensembles zoals Wings. Tijdens de Koorbiennale volgden de zangers een masterclass bij Amarcord uit Leipzig. Ook werden zij gecoacht door zanger Nico van der Meel.

In 2008 was Haarlem Voices winnaar van het Nederlands Korenfestival in de categorie kamerkoor. Sindsdien wordt het ensemble regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan festivals in het buitenland, zoals het Sangerstevne-festival in Londen ( mei 2012).

Sopranen: Sophie Hopman, Anouk van Laake en Janneke Verloop
Alten:  Isabella van der Brugge, Lennie Kerkhoff, Eveline van Schie en Rosanna Stokes
Tenoren: Maurice Blom, Hidde Kleikamp, Pim van Leeuwen en Sander van Leeuwen
Bassen:  Simon Joha, Daan van der Leeuw, Gertjan Nederbracht en Remi van der Pol.

http://www.haarlemvoices.nl/


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
14 april 2013

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»