programmaprogramma

Alexander Drozdov, piano

Alexander Drozdov, piano

De Russisch-Nederlandse pianist Alexander Drozdov werd geboren in Moskou. Hij genoot zijn muziekopleiding zowel in Rusland, de Verenigde Staten als in Europa. Zijn talent werd  binnen vakkringen al vroeg opgemerkt; zo studeerde hij onder meer aan de Moskouse Gnessin  Muziekschool voor getalenteerde kinderen. Zijn conservatoriumstudie begon aan de  gereputeerde Gnessin Academie te Moskou bij Vladimir Tropp. Alexander behaalde aldaar in  2002 het einddiploma voor solo-spel, kamermuziek en begeleiding alsook de hoogste  kwalificatie op het terrein van onderwijsdidactiek.

In 2002 ontving hij een beurs voor een studie in de Verenigde Staten alwaar hij studeerde aan het Conservatory of Music van UMKC. Sinds september 2003 studeerde Alexander aan het Conservatorium van Amsterdam, aanvankelijk bij Willem Brons en later bij Jan Wijn. Hij voltooide zijn pianostudie in 2008  met de kwalificatie  "Cum Laude".

Alexander Drozdov nam deel aan masterclasses onder leiding van internationaal bekende pianopedagogen zoals Marie Françoise Bucquet, John O?Conor, Victor Derevianko en Pnina  Zalzman, Jorge Chaminé, Lee Kum Sing en Jorge Luis Prats. Hij verleende solistische  medewerking aan concerten in prestigieuze zalen, zowel in Rusland, Israël als in Europese  landen, met onder andere het Staats Symfonie Orkest van Moskou, het Staats Kamerorkest  van de Sovjet-Unie en het Orkest van Gnessin Academie.

Alexander bouwt aan een veelbelovende carrière. In 2006 maakte hij indruk door zijn samenwerking met actrice Yvonne van den Hurk in het door haar geschreven  theaterprogramma "Chopin". In meer dan veertig Nederlandse theaters vertolkte hij op  voortreffelijke wijze Chopin's pianowerken.

Alexander is een regelmatige gast bij het Toscaanse "CIMA" Festival alwaar hij in 2006 onder andere H.K.H. Prinses Christina begeleidde tijdens een recital. In de herfst van 2008  nam hij deel aan het prestigieuze festival "Piano aux Jacobins" in Toulouse alsook aan het  Festival de Musique a Bougival nabij Parijs.

In 2009 werd hij uitgenodigd voor een concert in het Olympia te Parijs, de oudste concertzaal van de stad. Dat concert werd in Frankrijk live uitgezonden via Radio Classique.  In 2010 werd de debuut-CD van Alexander Drozdov vervaardigd. In september van dat jaar  werd tijdens een feestelijke presentatie in de Hermitage Amsterdam het eerste exemplaar  overhandigd door H.K.H. Prinses Christina, in aanwezigheid van talrijke eregasten waaronder  Dr. Kolodkin, Ambassadeur van de Russisiche Federatie in Nederland. Van dat debuut-album  verschenen inmiddels een aantal enthousiaste recensies.

Alexander Drozdov is houder van een Kawai vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en is Ambassadeur van die stichting sinds 2004. Sinds 2011 is Alexander ook  Ambassadeur van de Music for Peace Foundation.

www.alexanderdrozdov.com


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

 

Locatie:
Oudkatholieke kerk

Tijd:
13 januari 2013

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»