programmaprogramma

Ensemble SongCircle, Love and Marriage

Ensemble SongCircle, Love and Marriage

In het Nederlandse muziekleven neemt SongCircle een unieke positie in.

De vier zangers van dit vocaal ensemble blinken uit in muziek voor gemengd solokwartet, a-capella en met piano. Het repertoire reikt van Beethoven tot Bernstein, van Rossini tot Röntgen. SongCircle is een palet met vier sprekende kleuren. Soms vloeien de stemmen in elkaar over, op andere momenten is de kleurstelling fel en contrastrijk. 

Love and Marriage

In Love and Marriage klinken drie eeuwen vocale werken die op verschillende manieren het thema liefde als uitgangspunt hebben. De vier zangers/zangeressen en hun pianist brengen in dit afwisselende programma liederen en jazz standards ten gehore van componisten als Brahms, Bernstein en Bill Evans.

Ensemblegeest en individualiteit

De vier zangers van SongCircle, Vera Lansink sopraan, Nicoline Bovens mezzo-sopraan, Joost van der Linden tenor en Mitchell Sandler bas-bariton, beschikken stuk voor stuk over verfijning en beweeglijkheid. Het ene moment dompelen ze zich onder in de klank van het geheel, om op het andere naar voren te springen met de kracht van het eigen geluid. Ze beschikken over ensemblegeest en individualiteit. Het repertoire van SongCircle verrast. Zij nemen geen genoegen met het voor de hand liggende, maar zijn altijd op zoek naar minder bekende werken van grote componisten.

SongCircle is regelmatig te horen op de Nederlandse kamermuziekpodia waaronder de serie Noorderkerkconcerten in Amsterdam, de Raadhuisconcerten in Hilversum en de vocale serie in de Vereniging te Nijmegen. De zangers zijn vaak te gast bij de Vereniging Vrienden van het Lied en hebben hun medewerking verleend aan diverse festivals. Zo zijn zij eerder uitgenodigd door het North Sea Jazz Festival (met muziek van rietblazer Maarten Ornstein), Stemmen aan de Blijmarkt te Zwolle en Traces of Voices te Tilburg.

SongCircle wordt begeleid door de pianist Maurice Lammerts van Bueren, die onder meer als coach is verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

 

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
11 december 2011

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»