programmaprogramma

Trio Trommel

Trio Trommel

Het Trio Trommel bestaat uit de pianist Henk Trommel, de cellist Leonard Trommel en de violiste Wiebke Corssen.

Henk Trommel is in Aalsmeer vooral bekend als leider van het Bindingkoor en muziekdocent aan een middelbare school. Maar hij is ook docent in Hilversum en dirigent van de oratoriumkoren Zang Edam en de COV Stella Maris in Lelystad. Hij is als organist verbonden aan de Kruiskerk in Amstelveen en treedt regelmatig op als orgelsolist. Verder is hij dikwijls continuo-begeleider bij Bach-cantates.

Leonard Trommel is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk en studeerde barokcello in Bremen, waar hij tegenwoordig ook woont. Hij is daar artistiek leider van de kamermuziekserie Habenhauser Schafferkonzerte en heeft als celloleraar een enthousiaste klas opgebouwd in Ottersberg.

Wiebke Corssen, van wie beide ouders beroepsmusici zijn, studeerde in haar geboortestad Würzburg barokviool en speelt regelmatig in jonge opkomende ensembles als het Norddeutsche Barockconsort en het Main-Barockorchester. Daarnaast is zij werkzaam als vioollerares in Bremen.

Het programma bevat werken van de Estse componist Arvo Pärt, de Tsjechische Marinu en de Belgisch-Spaanse romantische componist Lalo.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
12 februari 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»