programmaprogramma

Amsterdam Wind Quintet

Amsterdam Wind Quintet

Vijf enthousiaste jonge musici geven zondagmiddag een concert in de Oudkatholieke Kerk. Tim Wintersohl, fluit, Marije Clemens, hobo, Hanka van Doesum-Clout, klarinet, Ellen Bayens, hoorn en Marijke Zijlstra, fagot, hebben een leeftijd die rondom de dertig ligt. Zij volgden hun opleiding op verschillende conservatoria in Nederland en vijf jaar geleden richtten zij hun eigen ensemble op.

Sindsdien gaven zij concerten op podia door heel Nederland, en speelden o.a. live voor het Radio 1 programma 'Vroege Vogels' en voor 'Radio Mona Lisa'. In het bijzijn van koningin Beatrix speelden ze bij het 75-jarig bestaan van TNO. Zij traden ook op in de Beurs van Berlage, de Doelen in Rotterdam en het Lux Theater in Nijmegen. Ook speelde het ensemble twee seizoenen voor Stichting 'Muziek in Huis'.

De vijf blazers van het Amsterdam Wind Quintet verrassen hun publiek graag met onbekende composities en nieuwe arrangementen. Het programma dat zij zondag presenteren, ligt geheel in die lijn. Het bestrijkt vier eeuwen muziek, van Vivaldi tot Rossini en van Sweelinck tot Röntgen en Hugo de Groot, de componist van de uitsmijter: variaties op 'In Holland staat een huis'.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
13 november 2011

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»